Medicamente fara reteta

Clotrimazol solutie cutanata 10 mg/g, 25 g, Biofarm

Brand: BIOFARM
12,99 Lei

Pret / FL: 12,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Clotrimazol solutie cutanata 10 mg/g, 25 g, Biofarm

1053819

Clotrimazol solutie cutanata se utilizeaza pentru tratamentul infectiilor determinate de fungi la nivelul pielii piciorului, intre degetele de la maini sau de la picioare, la nivelul pielii din jurul unghiei, la nivelul pielii corpului, candidoze superficiale la nivelul pielii.

Compozitie: 1g solutie cutanata contine clotrimazol 10mg si excipienti: alcool etilic, polietilenglicol.

Mod de utilizare:

- Adulti: Se aplica local de 2-3 ori pe zi, dupa spalarea zonei afectate (de preferat cu un sapun cu pH alcalin). Dupa aplicare se maseaza usor zona afectata, pana la absorbtia completa a solutiei.

- Durata tratamentului depinde de localizarea afectiunii si de vechimea acesteia, este de 1-3 saptamani pentru pitiriasis versicolor, 2 saptamani pentru micoze interdigitale, de 3-4 saptamani pentru celelalte dermatomicoze.

- In cazul micozelor conductului auditiv (cu conditia ca timpanul sa fie intact) se imbiba un tampon de vata in solutie si se plaseaza in conduct, fara a fi comprimat prea tare.

- In micozelor interdigitale este foarta importanta respectarea regulilor de igiena si se recomanda pudrarea ciorapilor si a interiorului pantofilor dimineata, pentru a nu favoriza aparitia umiditatii datorate transpiratiei si a se preintampina astfel reinfectarea. Clotrimazolul patrunde in tegumente, ajungand in profunzime pana la baza procesului infectios, iar prin spectrul sau larg constituie o terapie imediata, eficienta.

- Durata tratamentului depinde de severitatea infectiei si de localizare, iar obtinerea unui efect de durata necesita o continuare a tratamentului de circa 14 zile, dupa disparitia simptomelor.

- Durata tratamentului este in medie de 4-5 saptamani.

- La varstnici si copii peste 5 ani nu este necesara ajustatea dozelor.

Avertizari:

- Medicamentul este indicat numai pentru uz cutanat. Nu se aplica pe mucoase. Trebuie evitat contactul cu ochii.

- Nu se recomanda administrarea Clotrimazol solutie cutanata in cazul in care la nivelul tegumentelor interesate exista rani deschise.

- Masurile igienice sunt foarte importante in vindecarea dermatomicozelor interdigitale (in special la picioare). Dupa spalarea picioarelor spatiile interdigitale trebuie uscate.

- Clotrimazol solutie cutanata se aplica numai pe pielea curata si uscata. Dupa aplicare, zona afectata nu se acopera cu pansament decat la recomandarea medicului.

- In cazul in care simptomatologia nu se amelioreaza dupa 4 saptamani de tratament, se recomanda consultarea unui medic si repetarea examenului microbiologic, pentru a confirma diagnosticul si a institui terapia corespunzatoare.

- Clotrimazolul nu se administreaza copiilor sub 5 ani.

- Sarcina si alaptarea: Se recomanda evitarea utilizarii clotrimazolului in primul trimestru. In trimestrele II si III de sarcina, Clotrimazol solutie cutanata se va utiliza numai daca este absolut necesar, dupa evaluarea atenta de catre medic a raportului risc potential fetal/beneficiu terapeutic matern. Intrucat nu se cunoaste daca clotrimazolul, dupa aplicarea topica, se excreta in laptele matern, administrarea medicamentului se face cu precautie la femei, in perioada de alaptare, numai in cazul in care medicul considera ca beneficiul terapeutic depaseste riscul posibil.

- Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Clotrimazol solutie cutanata nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Forma de prezentare: Flacon cu 25g

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 05.04.2021