Medicamente fara reteta

Clotrimazol, 20 ml, Rompharm

Campanie nationala talon razuibil Dr. Max

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

10,99 Lei

Pret / FL: 10,99 Lei

Stoc epuizat

Descriere si prospect: Clotrimazol, 20 ml, Rompharm

6422684

Ce este Clotrimazol Rompharm si pentru ce se utilizeaza

Clotrimazol Rompharm contine substanta activa clotrimazol, ce apartine unui grup de medicamente numit „antifungice”.

Clotrimazol Rompharm se utilizeaza pentru tratamentul infectiilor determinate de fungi la nivelul pielii piciorului (piciorul atletului sau Tinea pedis), intre degetele de la maini sau picioare, la nivelul pielii din jurul unghiei, la nivelul pielii corpului (Tinea cruris, Tinea corporis), candidoze superficiale la nivelul pielii, pitiriasis versicolor.

Piciorul atletului numita si Tinea pedis apare doar la nivelul piciorului, adesea intre degete. De asemenea, poate sa apara si la nivelul scobiturii gleznei, talpii sau in alte zone ale piciorului. Infectia se caracterizeaza prin producerea de fisuri sau decojiri ale pielii, dar si prin aparitia unor umflaturi usoare, vezicule sau rani supurate.

Tinea cruris apare pe zonele corpului unde pielea formeaza pliuri, in special daca aceste zone sunt umede. Aceste zone sunt: la nivelul regiunii inghinale si al fetei interne a coapselor. Infectia se poate extinde in zonele dintre picioare, catre fese sau in sus, catre abdomen.
Infectia poate sa apara si la nivelul pliului sanilor sau al altor zone cu pliuri. Eruptia aparuta pe piele are margine neteda, poate sa prezinte vezicule si determina mancarimi.

Tinea corporis poate sa apara in orice zona a corpului, dar mai frecvent la nivelul capului, gatului, fetei sau bratelor. Aspectul sau este, de obicei sub forma de zone circulare de eruptie de culoare rosie sau poate sa se prezinte sub forma de zone de decojire si determina mancarimi.

Candidoza cutanata apare, de asemenea, in zonele corpului unde pielea este sub forma de pliuri si umeda din cauza transpiratiei. Determina inrosirea pielii, mancarimi si decojirea pielii.

Pitiriazis versicolor apare la nivelul pielii sub forma de zone de decojire care devin pete albe in contrast cu pielea sanatoasa. Petele sunt evidente in special in perioada verii, cand zonele de piele inconjuratoare se bronzeaza. Infectia apare, de obicei, la nivelul trunchiului, gatului, bratelor si poate sa reapara dupa cateva luni, mai ales in conditii de vreme calda si transpiratie abundenta.

Daca nu sunteti sigur ca suferiti de una din infectiile de mai sus va rugam sa cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Clotrimazol Rompharm este indicat la adulti, varstnici, adolescenti si copii cu varsta peste 5 ani.

Cum sa utilizati Clotrimazol Rompharm

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur.

Instructiuni de administrare:
- spalati si uscati zona de piele afectata cat si zonele inconjuratoare, apoi spalati-va pe maini;
- cand se utilizeaza medicamentul pentru prima data se pulverizeaza in aer prin apasarea pompei dozatoare de 2-3 ori. Astfel, pompa este pregatita pentru administrare;
- aplicati solutia de la o distanta de 5-10 cm pe zona afectata si pe zona imediat inconjuratoare;
- aplicati suficienta solutie pe zona afectata si pe zona inconjuratoare acesteia;
- spalati-va pe maini dupa ce ati atins zona de piele infectata astfel incat sa nu se extinda infectia si in alte zone sau sa transmiteti infectia altcuiva;
- dupa aplicare, zona afectata nu se acopera cu pansament decat la recomandarea medicului;

Solutia este destinata aplicarii pe piele. Evitati contactul solutiei cu ochii, nasul sau gura.

In infectiile interdigitale este foarte importanta respectarea regulilor de igiena si se recomanda pudrarea ciorapilor si a interiorului pantofilor dimineata, pentru a evita aparitia umiditatii datorate transpiratiei si a preintampina astfel reinfectarea.

Doza si durata tratamentului

- Adulti (inclusiv varstnici), adolescenti si copii peste 5 ani
Daca medicul nu va recomanda altfel, aplicati Clotrimazol Rompharm spray de 2-3 ori pe zi si masati usor zona afectata pana cand solutia este absorbita in piele.

Durata tratamentului in care se obtine vindecarea este de:
- pana la 3 saptamani pentru pitiriazis versicolor;
- pana la 3 saptamani pentru infectii interdigitale (infectii intre degete, cum ar fi Tinea pedis);
- pana la 4 saptamani pentru celelalte tipuri de infectii de la nivelul pielii.

Dupa disparitia simptomelor, tratamentul trebuie continuat inca 2 saptamani. Durata maxima a tratamentului este de 4 saptamani.

Daca dupa 7 zile de la inceperea tratamentului nu ati observat nici un semn de ameliorare sau chiar se agraveaza infectia, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Chiar daca infectia pare sa se fi vindecat dupa cateva zile, utilizati Clotrimazol Rompharm conform recomandarilor din acest prospect. Infectiile pot reapare daca medicamentul nu este aplicat cu regularitate sau tratamentul este intrerupt prea devreme.

Daca ati utilizatmai mult Clotrimazol Rompharm decat trebuie
In cazul aplicarii topice, datorita concentratiei mici a substantei active si absorbtiei sistemice reduse, supradozajul acut este putin probabil. Daca ati inghitit accidental Clotrimazol Rompharm spray, adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca ati uitat sa utilizati Clotrimazol Rompharm
Daca ati uitat sa utilizati medicamentul, aplicati medicamentul imediat ce v-ati adus aminte. Daca este aproape timpul sa utilizati urmatoarea doza, sariti peste doza omisa si asteptati pana la momentul aplicarii dozei urmatoare. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Clotrimazol Rompharm
Pentru a asigura o vindecare completa si a preveni reaparitia infectiei, nu intrerupeti tratamentul mai devreme decat trebuie, fara a discuta cu medicul dumneavoastra. Tratamentul nu trebuie intrerupt imediat ce simptomele se remit, ci trebuie continuat inca 2 saptamani dupa disparitia acestora.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Clotrimazol Rompharm poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse mai putin frecvente (apar la 1 pana la 10 utilizatori din 1000): pete rosii pe piele (eritem), mancarime, iritatie locala.

Reactii adverse rare (apar la 1 pana la 10 utilizatori din 10000): acumulare de lichid sub piele (edeme), uscarea pielii cu descuamare; reactii alergice, cum sunt: eruptie trecatoare pe piele, umflarea fetei, dificultate in respiratie, mancarime, febra. Daca observati vreuna dintre aceste reactiile adverse, intrerupeti tratamentul cu Clotrimazol Rompharm si prezentati-va imediat la medic.

Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Forma de prezentare: spray cu 20 ml solutie

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 31.03.2021