Medicamente fara reteta

Clorocalcin, 50 ml, Biofarm

Brand: BIOFARM
9,49 Lei

Pret / FL: 9,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Clorocalcin, 50 ml, Biofarm

1053609

Clorocalcin este un produs indicat in stari ce necesita un aport sporit de calciu: sarcina, alaptare, perioada de crestere rapida, copilarie, hipocalcemie datorata procesului de imbatranire, rahitism (in asociere cu vitamina D), spasmofilie, tetanie calcipriva, boli ale sistemului osos (osteoporoza, osteomalacie), hemoragii, hemoptizii, hemoragii postoperatorii, hemoragii cerebrale, epistaxis, albuminurii, stari alergice: urticarie, edem Quincke, boala serului.

Compozitie: 1ml picaturi orale contin 133,600mg clorura de calciu dihidrat 12,2g si excipienti: glicerol, aldehida cinamica, etanol 96%, apa purificata.

Doze si mod de administrare:

La copiii sub 10 ani, doza recomandata este:

- Recalcifiant: 1 picatura pe an de varsta si zi.

- Hemostatic: 5 picaturi pe an de varsta si zi.

- Antialbuminuric: 20 de picaturi pe zi.

- Antialergic: 15 - 45 picaturi pe zi.

- Spasmofilie: 20 picaturi de 3-6 ori pe zi.

La adulti:

- Recalcifiant: 10 picaturi de 2 ori pe zi.

- Hemostatic: 20 picaturi de 4 ori pe zi.

- Antialbuminuric: 15 -35 picaturi pe zi.

- Antialergic: 20 picaturi de 4 ori pe zi.

Contraindicatii: Este contraindicata administrarea produsului in: insuficienta renala grava, nefrolitiaza calcica, hiperparatiroidism, hipercalcemie, hipercalciurie, calcificari tisulare, hipervitaminoza D, metastaze osoase sau in ulcer gastro-duodenal.

Avertizari:

- Concentratia de calciu in plasma trebuie atent monitorizata in cazul pacientilor cu insuficienta renala si in cazul administrarii concomitente a unor doze mari de vitamina D.

- Produsul se utilizeaza cu precautie in caz de antecedente de ulcer gastro-duodenal.

- Imobilizarea prelungita poate fi insotita de hipercalcemie, hipercalciurie; in acest caz tratamentul cu calciu poate fi administrat doar dupa restabilirea mobilitatii.

- Sarcina si alaptarea: Nu sunt necesare precautii daca medicamentul este corect administrat.

- Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Forma de prezentare: Flacon cu 50ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 05.04.2021