Medicamente fara reteta

Citrolin apa de gura, 120 ml, Pharco

Brand: PHARCO

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

15,99 Lei

Pret / FL: 15,99 Lei

Stoc epuizat

Descriere si prospect: Citrolin apa de gura, 120 ml, Pharco

1055601

Ce este Citrolin si pentru ce se utilizeaza

Citrolin contine o combinatie de doua substante active: cetrimid, care are proprietati antiseptice, si lidocaina, cu proprietati anestezice.
Citrolin este utilizat ca apa de gura, in urmatoarele afectiuni:
- leziuni ulceroase ale cavitatii bucale;
- gingivite, stomatite (inflamatii ale mucoasei bucale si gingivale);
- iritatii mecanice ale mucoasei bucale determinate de proteze dentare sau alte dispozitive ortodontice;
- dureri dentare (inclusiv cele determinate de carii sau extractii dentare);
- faringite si amigdalite: pentru a ameliora durerile faringiene, ca antiseptic si pentru a inlatura halena (mirosul neplacut al gurii).

Folosirea medicamentului are efect antiseptic bactericid prin cetrimid si anestezic local prin lidocaina. Lidocaina, care este un anestezic local a fost incorporata pentru inlaturarea fenomenelor dureroase care insotesc leziunile ulceroase (precum aftele) si inflamatiile mucoasei buco-faringiene.

Daca dupa 7 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa utilizati Citrolin
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

- Adulti : Se utilizeaza 15 ml apa de gura, de trei ori pe zi sau la nevoie.

- Copii: Citrolin este contraindicat la copii cu varsta sub 6 ani.

Mod de administrare
Citrolin se administreaza intre mese. In cazul unor afte dureroase care ingreuneaza masticatia, medicamentul poate fi utilizat inainte de masa.
Ca si alte antiseptice/anestezice, Citrolin se utilizeaza direct, fara dilutie, pentru clatirea gurii si gargarisme, fara a se inghiti.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Citrolin
Daca utilizati mai mult Citrolin decat trebuie, pot sa apara: dificultate la inghitire, o amorteala temporara a limbii si senzatie de sufocare din cauza efectului anestezic al lidocainei asupra gurii si gatului.
Daca dumneavoastra, sau oricine altcineva, inghititi in mod accidental o cantitate mare de Citrolin, adresati-va medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat spital. Este posibil sa aveti nevoie de ingrijire medicala (vezi punctul 4 Reactii adverse posibile). Pastrati prospectul si flaconul pentru a le arata medicului.

Daca uitati sa utilizati Citrolin
Daca ati uitat sa luati o doza, luati urmatoarea doza la ora la care era programata. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Citrolin
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
La administrarea topica (locala) pot apare, cu o frecventa necunoscuta, urmatoarele reactii adverse: eruptii cutanate iritative, reactii de hipersensibilitate (alergie), dificultate la inghitire, o amorteala temporara a limbii, senzatie de sufocare.
La inghitirea accidentala in cantitati mari pot apare, cu o frecventa necunoscuta, urmatoarele reactii adverse: greata si varsaturi; dispnee (dificultate la respiratie) si cianoza (culoare violaceu-albastruie a pielii si mucoaselor), datorate paraliziei musculaturii respiratorii ; efecte toxice asupra sistemului nervos central, ce pot fi precedate de convulsii (spasme) si hipotensiune arteriala (tensiune arteriala scazuta).

Forma de prezentare: flacon cu 120 ml apa de gura

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.