Canesten Gyn Uno 500 mg, 1 capsula vaginala, Bayer

Medicamente fara reteta

Brand: BAYER
In stoc
39,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Canesten Gyn Uno 500 mg, 1 capsula vaginala, Bayer

7524128

Substanta activa din Canesten Gyn Uno este clotrimazol, care apartine grupului de medicamente numit derivati de imidazol. Acesta are un spectru larg de actiune impotriva fungilor, adica distruge fungii si inhiba cresterea lor. De asemenea, este eficace impotriva microorganismele cum sunt dermatofiti, levuri si mucegaiuri.

Canesten Gyn Uno se utilizeaza pentru tratamentul infectiilor vaginului si ale organelor genitale externe feminine, cauzate de microorganisme sensibile la clotrimazol. Infectiile sunt cauzate de obicei de ciupercile din genul Candida. Simptomele includ senzatie de mancarime, senzatie de arsura si secretii vaginale abundente.

Acest medicament poate fi utilizat de catre femei adulte si adolescente de la varsta de 16 ani.

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Compozitie: clotrimazol 500 mg.

Mod de utilizare: o capsula moale vaginala introdusa profund in vagin in doza unica, seara.

Nu se recomanda utilizarea Canesten Gyn Uno in timpul perioadei menstruale. Tratamentul trebuie finalizat inainte de inceperea menstruatiei.

Daca partenerul sexual prezinta simptome ale infectiei cu fungi, acestea trebuie tratate in acelasi timp.

Capsula moale vaginala trebuie introdusa in vagin cat mai profund posibil, seara la culcare, cu ajutorul aplicatorului furnizat in ambalaj.

Urmati urmatoarele etape:

  • Trageti pistonul aplicatorului spre exterior, pana cand se opreste. Puneti capsula moale vaginala in aplicator.
  • Puneti capsula moale vaginala cu fermitate in suportul aplicatorului prin rasucire usoara.
  • Introduceti aplicatorul incarcat in vagin cat mai profund. Introducerea se face cel mai bine in pozitie intinsa pe spate, avand picioarele departate si usor indoite. Apasati pistonul complet in interiorul aplicatorului. Scoateti aplicatorul cu pistonul apasat.

Introducerea capsulei moi vaginale fara aplicator: daca sunteti gravida introduceti capsula moale vaginala in vagin cu degetele.

Durata tratamentului: Canesten Gyn Uno se utilizeaza ca tratament intr-o singura doza.

Luati legatura cu un medic daca simptomele nu se imbunatatesc semnificativ dupa 7 zile de la inceperea tratamentului, pentru a confirma cauza infectiei. Daca simptomele se inrautatesc adresati-va unui medic.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse pot apare cu urmatoarele frecvente:

  • Frecvente, pot afecta pana la 1 din 10 persoane: senzatie de arsura
  • Mai putin frecvente, pot afecta pana la 1 din 100 persoane: dureri abdominale, mancarime, inrosire a pielii/iritatii.
  • Rare, pot afecta pana la 1 in 1000 persoane: reactii alergice, umflaturi, eruptii trecatoare la nivelul pielii, sangerari vaginale.
  • Cu frecventa necunoscuta, care nu poate fi estimata din datele disponibile: descuamare in zona genitala, disconfort, durere pelvina.

Opriti tratamentul daca aveti reactii adverse la nivel local sau reactii alergice.

Reactiile adverse locale pot fi similare cu simptomele afectiunii. De aceea, poate fi uneori dificil sa se diferentieze simptomele infectiei de reactiile adverse cauzate de medicament.

Forma de prezentare: o cutie cu 1 capsula vaginala moale si aplicator.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 22.06.2021