Medicamente fara reteta

Canespor crema 10 mg/g, 20 g, Bayer

Brand: BAYER
26,49 Lei

Pret / GR: 26,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Canespor crema 10 mg/g, 20 g, Bayer

7520096

Canespor crema este un medicament antifungic cu spectru larg folosit pentru tratamentul infectiilor fungice cutanate. Bifonazolul, substanta activa din Canespor crema, penetreaza straturile afectate ale pielii si ataca fungii. Bifonazol are si efect antiinflamator.

Este recomandat in tratamentul micozelor tegumentelor determinate de dermatofiti, levuri, mucegaiuri si alti fungi (de exemplu, tinea pedis, tinea manum, tinea corporis, tinea inguinalis, pitiriazis versicolor, candidoza superficiala), precum si in tratamentul eritrasmei.

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Fiecare gram de crema contine bifonazol 10 mg.

Mod de utilizare: se utilizeaza o data pe zi, preferabil seara inainte de culcare. Se aplica in strat subtire pe zona afectata si se maseaza. O cantitate mica de crema este in general suficienta pentru a trata o zona de marimea aproximativa a palmei.

Pentru obtinerea unor rezultate definitive, tratamentul cu bifonazol crema trebuie continuat de-a lungul unei perioade adecvate.

Durata recomandata a tratamentului este:

  • Micozele picioarelor, (tinea pedum, tinea pedum interdigitalis) - 3 saptamani;
  • Micozele trunchiului, mainilor si pliurilor tegumentare (tinea corporis, tinea manuum, tinea inguinalis) - 2-3 saptamani;
  • Pitiriazis versicolor - 2 saptamani;
  • Eritrasma - 2 saptamani;
  • Candidoza superficiala a pielii - 2-4 saptamani

Daca starea dumneavoastra se inrautateste sau nu se imbunatateste in aproximativ 1 saptamana, trebuie sa va prezentati la medic.

Va rugam sa consultati medicul sau farmacistul daca aveti impresia ca efectele Canespor crema sunt prea puternice sau prea slabe.

Schimbati zilnic toate prosoapele sau articolele de imbracaminte care intra in contact cu zonele afectate. Aceasta masura de precautie va impiedica raspandirea infectiei fungice la alte parti ale corpului dumneavoastra sau la alte persoane.

Copii: nu s-au realizat studii aprofundate la copii. Dintr-un studiu clinic, datele raportate nu au indicat ca se pot anticipa reactii adverse severe la copii. Totusi, la sugari si copii mici, bifonazolul nu trebuie utilizat decat sub supraveghere medicala.

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Urmatoarele reactii adverse au fost raportate la administrarea de bifonazol:

  • Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): reactii de hipersensibilitate;
  • Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): durere la locul de administrare, umflarea locului de administrare sau zonei respective, reactie alergica cutanata generalizata, reactie alergica cutanata localizata, inrosirea pielii, mancarimea pielii, eruptie cutanata de culoare rosie, descuamarea pielii, eruptie cutanata trecatoare insotita sau nu de mancarime, eczema, uscaciunea pielii, iritatie cutanata, macerarea pielii, senzatie de arsura la nivelul pielii.

Aceste reactii sunt reversibile la oprirea tratamentului.

Forma de prezentare: tub cu 20g crema.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 22.06.2021