Medicamente fara reteta

Calciu cu Vitamina C 1000 mg, 10 comprimate, Sandoz

Brand: SANDOZ
13,49 Lei

Pret / CT*10CPR EFF: 13,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Calciu cu Vitamina C 1000 mg, 10 comprimate, Sandoz

1053612

Ce este Calciu-Sandoz + Vit. C si pentru ce se utilizeaza

Deficit de calciu si vitamina C.
Necesitate crescuta de calciu si vitamina C (de exemplu in timpul sarcinii si alaptarii, la copii in timpul perioadelor de crestere rapida, la batrani, in timpul bolilor infectioase si convalescentei). Adjuvant in raceala si gripa.

Cum sa utilizati Calciu-Sandoz + Vit. C

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doze si mod de administrare

Comprimatele efervescente se dizolva intr-un pahar cu apa.

- Adulti si copii peste 7 ani: doza recomandata este de 1 comprimat efervescent Calciu-Sandoz + Vit. C.

- Copii cu varsta intre 3 - 7 ani: doza recomandata este de 1/2 comprimat efervescent Calciu-Sandoz. + Vit. C.

Nu se recomanda administrarea la copii sub 3 ani; se vor utiliza forme farmaceutice adecvate varstei.

Daca luati mai mult decat trebuie din Calciu-Sandoz + Vit. C
Daca ati utilizat o doza mai mare de medicament trebuie sa contactati imediat medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Supradozajul conduce la hipercalciurie si hipercalcemie. Simptomele hipercalcemiei pot include: anorexie, sete, greata, varsaturi, deshidratare, constipatie, diarere abdominala, slabiciune musculara, oboseala, tulburari mentale, polidipsie, poliurie, durere osoasa, nefrocalcinoza, calculi renali si in cazuri severe, aritmii cardiace.

Hipercalcemia severa poate determina coma si deces.

Dozele mari si persistente de calciu pot determina afectare renala ireversibila si calcificare a tesuturilor moi.
Sindromul lapte-alcaline poate sa apara la pacientii care au ingerat in exces calciu si alcaline absorbabile. Pragul intoxicatiei cu calciu se atinge prin suplimentarea in exces a 2000 mg pe zi, administrat pe o perioada de mai multe luni.

Dupa dozele unice de 3 g sau mai mari, ocazional, de la 10 g, poate sa apara diareea osmotica tranzitorie insotita de simptome abdominale.

Supradozajul cu acid ascorbic poate determina cresterea concentratiilor de fier la pacientii cu boli de stocare a fierului (de exemplu anemie sideroblastica, hemocromatoza) si poate determina hemoliza.

Tratamentul supradozajului: In caz de intoxicatie, tratamentul trebuie oprit imediat si deficitul de lichid trebuie corectat.

In cazul in care supradozajul necesita tratament, acesta trebuie sa fie prin hidratare, inclusiv prin administrare perfuzabila de solutie salina atunci cand este necesar. Poate fi folosit diureticul de ansa (de exemplu furosemid) pentru a creste excretia de calciu si pentru a preveni supraincarcarea de volum, dar diureticele tiazidice trebuie evitate. In cazul pacientilor cu insuficienta renala hidratarea este ineficienta si trebuie sa faca dializa. In cazul persistentei hipercalcemiei factorii de contributie trebuie exclusi, de exemplu vitamina A sau hipervitaminoza D, hiperparatiroidism primar, boli maligne, insuficienta renala sau de imobilizare.

Daca uitati sa luati Calciu-Sandoz + Vit. C
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Medicamentul poate determina reactii de hipersenzibilitate, incluzand eruptii cutanate, prurit, urticarie si alte reactii alergice, incluzand reactii anafilactice, edem facial, angioedem. Au fost observate cazuri mai putin frecvente de hipercalcemie, hipercalciurie si au fost raportate cazuri rare de tulburari gastro- intestinale, precum greata, diaree, dureri abdominale, constipatie, flatulenta si varsaturi. Suplimentar, s-au observat calculi urinari.

Spuneti medicului dumneavoastra daca prezentati oricare dintre aceste efecte adverse:

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): nivel ridicat al calciului din sange, cresterea cantitatii de calciu excretata in urina.

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): hipersensibilitate, vanturi, constipatie, diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale, dispepsie – tulburare a procesului de digestie.

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): reactii anafilactice, edem facial, edem angioneurotic, sindromul lapte-alcaline (simptomele sunt urinare frecventa, durere de cap constanta, lipsa a poftei de mancare, greata sau varsaturi, oboseala, slabiciune neobisnuita, hipercalcemie, alcaloza si afectare a rinichilor), durere de cap, ameteli, oboseala.

Frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): calculi urinari (formarea de calculi la nivelul tractului urinar dupa prelungirea tratamentului cu doze mari de calciu si acid ascorbic).

Forma de prezentare: Tub cu 10 comprimate efervescente

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 31.03.2021