Bixtonim Xylo picaturi adulti, 10 ml, Biofarm

Medicamente fara reteta

Brand: BIOFARM
In stoc
10,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

5371456

Bixtonim Xylo este un decongestionant nazal care elibereaza rapid nasul infundat, favorizand respiratia. Bixtonim Xylo este utilizat pentru decongestionarea mucoasei nazale in cazul racelii, rinitei vasomotorii si rinitei alergice.

Bixtonim Xylo poate fi utilizat si in tratamentul infectiilor urechii pentru a ajuta la decongestionarea mucoasei nazo-faringiene. De asemenea, acesta poate fi prescris de catre medicul dumneavoastra in vederea efectuarii unei examinari a nasului. Bixtonim Xylo 1mg/ml este destinat copiilor cu varste peste 6 ani, adolescentilor si adultilor.

Compozitie: 1ml de picaturi nazale solutie contine clorhidrat de xilometazolina 1mg, clorura de benzalconiu, fosfat disodic dodecahidrat, dihidrogenofosfat de potasiu, sorbitol, edetat disodic dihidrat, clorura de sodiu, sorbitol, apa purificata.

Mod de utilizare:

- Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

- Doza recomandata este de 2-3 picaturi de 2-3 ori pe zi (la intervale de 8-10 ore), in fiecare nara. Nu depasiti doza recomandata.

- Acest medicament nu trebuie utilizat mai mult de 5 zile. Daca dupa 5 zile de utilizare, starea de sanatate nu s-a imbunatatit sau s-a agravat, trebuie sa va prezentati la medic.

- Inainte sa utilizati din nou Bixtonim Xylo este necesara o pauza de cateva zile.

- Suflati nasul, apoi asati capul pe spate, intr-o pozitie confortabila, sau daca sunteti in pat, lasati capul pe spate la marginea patului.

- Administrati picaturile in fiecare nara si mentineti capul lasat pe spate pentru a permite imprastierea acestora in nas.

- Puneti la loc capacul dupa utilizare.

Nu utilizati Bixtonim Xylo:

- Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra sunteti/este alergic la xilometazolina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

- Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti/are o inflamatie a mucoasei nazale neinsotita de secretie.

- Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti/are presiune intraoculara crescuta (glaucom), in special glaucom cu unghi inchis.

- Daca copilul dumneavoastra are varsta sub 6 ani.

- Daca ati suferit o operatie prin nas, cum ar fi hipofizectomie trans-sfenoidala sau cu expunere a durei mater.

Atentionari si precautii:

- Fertilitatea, sarcina si alaptarea: Nu utilizati Bixtonim Xylo in timpul sarcinii si alaptarii.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Tratamentul prelungit sau cu doze mari de xilometazolina prezinta risc de reactii adverse la nivel nervos central si cardiovascular. Daca apar astfel de efecte, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi influentata negativ.

- Bixtonim Xylo contine clorura de benzalconiu care poate determina iritatie sau umflare in interiorul nasului in special in cazul utilizarii de lunga durata.

Forma de prezentare: Flacon de 10ml

Data ultimei actualizari 05.04.2021