Medicamente fara reteta

Bixtonim Xylo copii picaturi, 10 ml, Biofarm

Brand: BIOFARM
Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
16,49 Lei

Pret / FL: 16,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Bixtonim Xylo copii picaturi, 10 ml, Biofarm

5371455

Bixtonim Xylo este un decongestionant nazal care elibereaza rapid nasul infundat, favorizand respiratia copiilor. Bixtonim Xylo este utilizat pentru decongestionarea mucoasei nazale in cazul racelii, rinitei vasomotorii si rinitei alergice.

Bixtonim Xylo poate fi utilizat si in tratamentul infectiilor urechii pentru a ajuta la decongestionarea mucoasei nazo-faringiene. De asemenea, acesta poate fi prescris de catre medicul dumneavoastra in vederea efectuarii unei examinari a nasului. Bixtonim Xylo 0,5 mg/ml este destinat copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani.

Compozitie: 1ml de picaturi nazale solutie contine clorhidrat de xilometazolina 0,5mg, clorura de benzalconiu, fosfat disodic dodecahidrat, dihidrogenofosfat de potasiu, sorbitol, edetat disodic dihidrat, clorura de sodiu, sorbitol, apa purificata.

Mod de utilizare:

- Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

- Doza uzuala este de 1-2 picaturi de 1-2 ori pe zi (la intervale de 8-10 ore), in fiecare nara. Nu depasiti doza recomandata.

- Acest medicament nu trebuie utilizat mai mult de 5 zile. Daca dupa 5 zile de utilizare, starea copilului dumneavoastra nu s-a imbunatatit sau s-a agravat, trebuie sa va prezentati la medic.

- Inainte sa utilizati din nou Bixtonim Xylo este necesara o pauza de cateva zile.

- Spuneti copilului sa sufle nasul, apoi sa lase capul pe spate, intr-o pozitie confortabila, sau daca este in pat, sa lase capul pe spate la marginea patului.

- Puneti-i picaturile in fiecare nara si spuneti-i sa tina in continuare capul lasat pe spate pentru a permite imprastierea acestora in nas.

- Puneti la loc capacul dupa utilizare. Flaconul nu va fi utilizat decat pentru un singur copil, pentru a evita raspandirea microbilor si virusurilor prin intermediul picuratorului.

Nu utilizati Bixtonim Xylo:

- Daca copilul este alergic (hipersensibil) la xilometazolina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

- Daca copilul are o inflamatie cronica uscata a mucoasei nazale neinsotita de secretie.

- Daca copilul are presiune intraoculara crescuta (glaucom), in special glaucom cu unghi inchis.

- Daca copilul a suferit o operatie prin nas, cum ar fi hipofizectomie transsfenoidala sau cu expunere a durei mater.

- Daca copilul are varsta sub 2 ani.

Atentionari si precautii:

- Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca copilul dumneavoastra are: boli cardiovasculare grave, feocromocitom (o tumora a glandelor suprarenale care determina cresterea tensiunii arteriale), tulburari metabolice, cum sunt hipertiroidie, diabet zaharat.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Tratamentul prelungit sau cu doze mari de xilometazolina prezinta risc de reactii adverse la nivel nervos central si cardiovascular. Daca apar astfel de efecte, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi influentata negativ.

- Bixtonim Xylo contine clorura de benzalconiu care poate determina iritatie sau umflare in interiorul nasului in special in cazul utilizarii de lunga durata.

Forma de prezentare: Flacon de 10ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 01.11.2022