Medicamente fara reteta

Bixtonim Xylo Aroma spray, 10ml, Biofarm

Brand: BIOFARM
In stoc
19,49 Lei

Pret / FL: 19,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Bixtonim Xylo Aroma spray, 10ml, Biofarm

7504602

Bixtonim Xylo Aroma 1 mg/ml contine clorhidrat de xilometazolina si face parte din grupa farmacoterapeutica a decongestionantelor nazale de uz topic, simpatomimetice. Acesta are aroma de menta si eucalipt si elibereaza repede nasul infundat, pentru a usura respiratia.

Compozitie: 1ml de spray nazal, solutie contine clorhidrat de xilometazolina 1mg, clorura de benzalconiu, dihidrogenofosfat de potasiu, fosfat disodic dodecahidrat, sorbitol, edetat disodic, clorura de sodiu, apa purificata.

Mod de administrare:

- Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

- Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani: Doza uzuala este de 1 puf de 3 ori pe zi, in fiecare nara. Un puf elibereaza 81mcg clorhidrat de xilometazolina.

- Doza se stabileste in functie de sensibilitatea pacientului si de efectul clinic, dar tratamentul nu trebuie sa dureze mai mult de 5 zile.

- Pentru administrare se scoate capacul protector. Inainte de prima administrare se pulverizeaza in aer prin apasarea pompei dozatoare de 2-3 ori, pentru a se asigura eliberarea corecta a dozelor. Astfel, pompa este pregatita pentru administrare.

- Inainte de folosirea spray-ului nazal, suflati usor nasul. Se recomanda ca ultima doza sa fie administrata inainte de culcare.

- Pentru utilizare, dupa scoaterea capacului protector, se introduce orificiul spray-ului in nara si se apasa pe pompa o singura data, se inspira usor pe nas.

- In timpul administrarii, flaconul se tine in pozitie verticala, cu pompa orientata in sus. Nu se utilizeaza produsul in pozitie orizontala sau orientat in jos.

- Dupa utilizare se acopera cu capacul protector. Din motive de igiena si pentru a evita infectiile, fiecare flacon cu pulverizator trebuie sa fie folosit numai de catre aceeasi persoana.

Nu utilizati Bixtonim XYLO:

- Daca sunteti alergic (hipersensibil) la xilometazolina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

- Daca prezentati inflamatie cronica uscata a mucoasei nazale neinsotita de secretie.

- Daca aveti antecedente de accident vascular cerebral sau factori de risc care pot favoriza aparitia accidentului vascular cerebral prin activitatea alfa-simpatomimetica: tratament cu vasoconstrictoare, antecedente de convulsii, afectiuni utero-prostatice cu retentie de urina, asocierea de simpatomimetice cu actiune directa.

- La copii cu varsta sub 12 ani.

Avertizari:

- Bixtonim Xylo este contraindicat copiilor cu varsta sub 12 ani.

- Utilizarea Bixtonim Xylo in asociere cu inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO) sau cu antidepresive triciclice poate determina cresterea tensiunii arteriale (datorita efectelor cardiovasculare induse de xilometazolina).

- Nu se recomanda utilizarea concomitenta a altor preparate nazale care contin simpatomimetice.

- Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu utilizati Bixtonim Xylo in timpul sarcinii si alaptarii sau daca sunteti la varsta fertila si nu utilizati masuri contraceptive.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Bixtonim Xylo nu ar trebui sa afecteze capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. La administrarea repetata si/sau prelungita si/sau unor doze mari de Bixtonim Xylo nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje deoarece nu poate fi exclusa absorbtia sistemica a substantei active si poate influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

- Bixtonim Xylo contine clorura de benzalconiu.

- Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament. 

- Bixtonim Xylo Aroma 1 mg/ml contine ulei de ricin polietoxilat. Poate provoca disconfort la nivelul stomacului si diaree.

- Acest medicament contine sorbitol 10mg per fiecare ml.

Forma de prezentare: Flacon spray cu 10ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 22.06.2022