Medicamente fara reteta

Betadine, sapun chirurgical, 1 L, Egis

Brand: EGIS

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

73,49 Lei

Pret / FL: 73,49 Lei

Stoc epuizat

Descriere si prospect: Betadine, sapun chirurgical, 1 L, Egis

3231226

Ce este Betadine si pentru ce se utilizeaza

Betadine contine iod povidona care este o substanta dezinfectanta, utilizata pentru dezinfectia igienica sau preoperatorie a mainilor si dezinfectia preoperatorie a pielii (medicament cu actiune impotriva bacteriilor, fungilor, selectiv virusilor si protozoarelor).
Betadine este solubil in apa si poate fi usor indepartat prin spalare.

Cum sa utilizati Betadine

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Betadine este utilizat intotdeauna in forma concentrata, nediluat.

Dezinfectia preoperatorie a mainilor: spalati mainile si antebratele sub jet de apa calda.
Aplicati 5 ml Betadine pe palma cu ajutorul dozatorului si intindeti uniform pe maini si antebrate. Daca este necesar, utilizati o cantitate suplimentara de apa calda pentru a se forma o spuma subtire si continuati frecarea pentru 2,5 minute. Puteti utiliza si o perie, mai ales pentru curatarea unghiilor.
Apoi clatiti mainile si antebratele usor sub jet de apa calda de la robinet. Repetati aceasta procedura inca o data, apoi clatiti mainile si antebratele cu apa distilata si uscati cu prosoape sterilizate.

Dezinfectia igienica a mainilor: spalati mainile si antebratele sub jet de apa calda de la robinet, apoi aplicati 5 ml Betadine pe palma si intindeti uniform pe ambele maini si antebrate. Daca este necesar, utilizati o cantitate suplimentara de apa pentru a se forma o spuma subtire si continuati frecarea usor pentru 1 minut. Dupa aceea, clatiti usor mainile si antebratele sub jet de apa calda de la robinet.

Dezinfectia preoperatorie a pielii
Spalati suprafata pielii cu apa. Aplicati Betadine (1 ml pentru aproximativ 20 cm²) si frecati suprafata pana la formarea unei spume de culoare galben-aurie (daca este necesar adaugati o cantitate suplimentara de apa). Apoi clatiti cu apa.

Betadine se utilizeaza numai pentru uz extern. Solutia nu trebuie amestecata cu apa fierbinte.
Betadine nu este destinat pentru uz oral sau pentru aplicare direct pe rani.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Evaluarea reactiilor adverse se face avand la baza urmatoarele frecvente:

Reactii adverse rare (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000):
Reactii de hipersensibilitate, dermatite de contact (cu simptome cum sunt roseata, vezicule mici si mancarimi).

Reactii adverse foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000):
Reactie anafilactica, (reactie alergica grava care determina dificultati la respiratie, ameteli, scaderea brusca a tensiunii arteriale); Hipertiroidism (hiperactivitate a glandei tiroide care determina cresterea poftei de mancare, pierdere a greutatii corporale, transpiratii, batai rapide ale inimii sau stare de neliniste) la pacientii cu boli tiroidiene in trecut; Angioedem (reactie alergica grava care determina umflarea fetei si a gatului)

Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): Hipotiroidism (activitate redusa a glandei tiroide care determina oboseala, crestere a greutatii corporale, batai rare ale inimii), care poate sa apara dupa o utilizare prelungita sau extensiva a iod povidonei;
Tulburari la nivelul rinichilor;
Arsura chimica a pielii (poate sa apara la contactul prelungit la pregatirea preoperatorie cu solutie de
uz extern)
Dezechilibru electrolitic, acidoza metabolica, insuficienta renala acuta, osmolaritate anormala a sangelui (poate sa apara la asimilarea unor cantitati mari de iod povidona).

Forma de prezentare: flacon cu 1000 ml solutie

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.