Betadine Ovule 200mg, 14 ovule, Egis Pharmaceutical

Medicamente fara reteta

Brand: EGIS
26,49 Lei
Stoc epuizat

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

1055213

Un ovul contine 200mg iod-povidona (100 mg iod-povidona corespund la 10 mg iod activ) si excipient - Macrogol 1000.

Indicatii:

Vaginite acute si cronice, infectii mixte, specifice si nespecifice (Gardnerella, Trichomonas, Candida). Pregatirea preoperatorie in ginecologie. Betadina este un agent antimicrobian cu spectru larg (bactericid, virucid, fungicid, protozoicid).

Compozitie:

Fiecare ovul contine 200 mg de polivinil-pirolidona (PVP-iodine complex).

Contraindicatii:

- alergie la iod, hipertiroidie, dermatita herpetiforma Duhring, inaintea tratamentului cu iod radioactiv. Se va evita administrarea dupa a treia luna de sarcina si in perioada alaptarii, eventual doar in urma aprecierii individuale si sub supraveghere medicala.

Posologie:

Un ovul pe zi, timp de 7-14 zile, in patologiile infectioase. Ovulul se introduce profund in vagin, seara la culcare. Dupa aprecierea medicului si in functie de tipul de infectie, se pot administra 2 comprimate pe zi si pentru o perioada mai lunga. Preoperator, un ovul pe zi, cateva zile inainte de operatie.

Efecte secundare:

In caz de sensibilitate la iod, uneori iritatii locale cu caracter tranzitoriu.

Interactiuni medicamentoase:

Nu se va folosi impreuna cu dezinfectante pe baza de mercur.

Precautii:

In patologiile tiroidiene, in special in hiperfunctiile subclinice, si la persoanele in varsta, Betadine poate fi folosit doar sub supraveghere medicala. Acest medicament se elibereaza fara prescriptie medicala. Inainte de folosire se recomanda citirea cu atentie a prospectului.

Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului. Medicamentul se pastreaza la rece intre 2-8 grade.

Forma de prezentare: cutie cu 14 ovule de 200mg.

Data ultimei actualizari 28.02.2021