Medicamente fara reteta

Aspirin 500 mg, 20 drajeuri, Bayer

Brand: BAYER
16,49 Lei

Pret / DRJ: 0,82 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Aspirin 500 mg, 20 drajeuri, Bayer

7511498

Aspirin contine acid acetilsalicilic. Acidul acetilsalicilic este un analgezic (scade durerea) si antipiretic (scade febra).

Aspirin este utilizat pentru tratamentul simptomatic al febrei si/sau durerii de intensitate usoara pana la moderata, cum sunt durerea de cap, sindromul gripal, durerea dentara, durerea musculara.

Aspirin este indicat in mod specific la adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste (avand o greutate corporala de 40 kg sau mai mare). In cazul pacientilor cu o greutate corporala sub 40 kg, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru a va recomanda alte forme farmaceutice care contin acid acetilsalicilic.

Trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra in cazul in care nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau dupa 3 zile (in cazul febrei) sau 3-4 zile (in cazul durerii).

Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Mod de utilizare: pentru a deschide folia, trageti spre interior de oricare margine. Luati drajeul / drajeurile cu o cantitate mare de lichid.

Pentru adulti si adolescenti (cu varsta de 16 ani si peste)

Doza unica recomandata este de 1 drajeu si poate fi repetata la un interval de cel putin 4 ore.

Pentru dureri mai intense sau febra mai mare, doza unica recomandata este de 2 drajeuri si poate fi repetata la un interval de cel putin 4 ore.

Doza zilnica totala nu trebuie sa depaseasca 6 drajeuri.

Pentru pacienti varstnici (cu varsta de 65 de ani si peste)

Doza unica recomandata este de 1 drajeu si poate fi repetata la un interval de cel putin 4 ore.

Doza zilnica totala nu trebuie sa depaseasca 4 drajeuri.

Pentru adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani (cu greutatea corporala 40 – 50 kg)

Doza depinde de greutatea corporala a adolescentului; varsta precizata este doar cu scop informativ.

Doza unica recomandata este de 1 drajeu si poate fi repetata la un interval de cel putin 4 ore.

Doza zilnica totala nu trebuie sa depaseasca 6 drajeuri.

Pentru grupe speciale de pacienti

 • Pacienti cu anomalii ale functiei ficatului sau rinichilor sau cu probleme de circulatie sanguina (de exemplu insuficienta cardiaca sau evenimente care implica sangerari majore): adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru sfaturi.
 • Copii cu varsta sub 12 ani (cu greutatea corporala mai mica de 40 kg): a nu se utiliza fara prescriptie medicala.

Durata tratamentului: nu luati acest medicament timp de mai mult de 3 zile (pentru febra), respectiv timp de mai mult de 3 –4 zile (pentru durere), decat daca medicul recomanda astfel.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Aspirin: in timpul tratamentului, este posibil sa manifestati tiuit in urechi, o senzatie de pierdere a auzului, dureri de cap, ameteli – acestea sunt semne tipice ale supradozajului.

Daca suspectati supradozajul cu acest medicament, opriti tratamentul si adresati-va imediat unui medic.

Daca uitati sa utilizati Aspirin: nu luati o doza dubla pentru a compensa o doza uitata.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate

persoanele.

Frecvente: cu frecventa necunoscuta - frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile.

Toate acestea sunt reactii adverse foarte grave si este posibil sa aveti nevoie de ingrijire medicala urgenta sau de spitalizare. Spuneti-i imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse:

 • Sangerare (sangerare nazala, sangerare a gingiilor, puncte rosii sub piele);
 • Reactii alergice cum sunt eruptie pe piele, episod brusc de astm bronsic sau umflare a fetei, insotite de respiratie dificila;
 • Dureri de cap, ameteli, senzatie de pierdere a auzului, tinitus (tiuit in urechi) care, in general, indica supradozajul;
 • Sangerare cerebrala;
 • Dureri de stomac;
 • Sangerare gastrointestinala. Vezi pct. „Atentionari si precautii”. Acestea apar mai frecvent atunci cand luati doze mari;
 • Crestere a valorilor serice ale enzimelor hepatice, in principal reversibila la oprirea tratamentului, afectare a ficatului (in principal a celulelor ficatului);
 • Urticarie, reactii la nivelul pielii;
 • Sindromul Reye (tulburari ale constientei sau comportament anormal sau varsaturi) la un copil cu o boala virala caruia i s-a administrat acid acetilsalicilic (vezi pct. 2 Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Aspirin).

Forma de prezentare: o cutie cu 20 de drajeuri.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 22.06.2021