ASAprin Cardio 100mg, 30 comprimate gastrorezistente, AC Helcor

Medicamente fara reteta

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

6,99 Lei
Stoc epuizat

Descriere si prospect: ASAprin Cardio 100mg, 30 comprimate gastrorezistente, AC Helcor

652365362

ASAprin Cardio se utilizeaza pentru: prevenirea repetarii infarctului miocardic, tratamentul anginei pectorale instabile, pentru mentinerea revascularizarii dupa angioplastie si bypass coronarian, profilaxia accidentelor ischemice cerebrale tranzitorii si a infarctului cerebral. Comprimatele care contin doze mici de acid acetilsalicilic nu sunt potrivite pentru folosirea in scop analgezic, antipiretic si antiinflamator (aceste actiuni apar la doze mai mari).

Substanta activa a ASAprin Cardio este acidul acetilsalicilic. Acest medicament impiedica agregarea plachetara, realizand beneficii semnificative in boala coronariana.

Compozitie: Substanta activa este: acidul acetilsalicilic. Fiecare comprimat gastrorezistent contine acid acetilsalicilic 100mg. Celelalte componente sunt: nucleu - celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, amidon de porumb, talc; film - copolimer acid metacrilic-etacrilat (1:1) 30%, macrogol 6000, talc.

Mod de administrare:

Doza recomandata pentru profilaxia si tratamentul accidentelor coronariene este de un comprimat (100mg) de 1 - 4 ori pe zi. In infarctul miocardic acut, administrarea se va face imediat dupa debutul simptomelor.

Pentru profilaxia accidentelor ischemice cerebrale tranzitorii si a infarctului cerebral, se recomanda cate un comprimat de 1 - 2 ori pe zi.

Comprimatele se inghit nesfaramate, cu o cantitate suficienta de apa, de preferinta dupa mese.

Precautii:

Nu utilizati ASAprin Cardio:

  • Daca sunteti alergic (hipersensibil) la acidul acetilsalicilic sau oricare dintre celelalte
  • Componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
  • Daca aveti intoleranta la antiinflamatoare nesteroidiene;
  • Daca suferiti de diateze hemoragice;
  • Daca aveti ulcer gastric sau duodenal in evolutie.

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

Deoarece pacientii carora li se administreaza zilnic acid acetilsalicilic prezinta un risc crescut de sangerare gastro-intestinala dupa ingestia de alcool etilic, se recomanda evitarea consumului acestuia in timpul tratamentului.

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Acidul acetilsalicilic s-a dovedit teratogen in studii experimentale, la animale de laborator.

Deoarece acidul acetilsalicilic trece in lapte, folosirea in timpul alaptarii trebuie evitata, sau alaptarea se intrerupe, in functie de raportul risc/beneficiu.

Forma de prezentare: 30 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 01.04.2022

Categorii de produse