Medicamente fara reteta

Ambroxol sirop 30 mg/ 5 ml, 100ml, Gedeon Richter

9,99 Lei

Pret / BUC: 9,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Ambroxol sirop 30 mg/ 5 ml, 100ml, Gedeon Richter

7476405

Ce este Ambroxol-Richter si pentru ce se utilizeaza

Ambroxol-Richter contine ca substanta activa clorhidrat de ambroxol care apartine unei clase de medicamente denumite mucolitice. Ambroxol-Richter scade vascozitatea secretiilor cailor aeriene, care astfel, pot fi eliminate mai usor prin tuse.

Acest medicament este indicat:
- in boli ale bronhiilor si plamanilor (de exemplu, in afectiuni bronhopulmonare cronice, in afectiuni bronsice acute si episoade acute ale bronhopneumopatiei cronice, astm bronsic, bronsiectazie);
- in sinuzite;
- ca tratament preventiv, inainte si dupa interventii chirurgicale in afectiuni cu risc de complicatii pulmonare.

Daca dupa 4-5 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa luati Ambroxol-Richter

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Se recomanda urmatoarele doze:

- Adulti si copii cu varsta peste 12 ani
5 ml Ambroxol-Richter de 2-3 ori pe zi in primele 2-3 zile, apoi 5 ml Ambroxol-Richter de 2 ori pe zi sau 2,5 ml Ambroxol-Richter de 3 ori pe zi.
In cazul in care este necesara cresterea eficientei, doza pentru adulti se poate creste pana la 10 ml
Ambroxol-Richter de 2 ori pe zi.

- Copii cu varsta cuprinsa intre 5-12 ani
2,5 ml Ambroxol-Richter de 2-3 ori pe zi.

- Copii cu varsta cuprinsa intre 2-5 ani
1,25 ml Ambroxol-Richter de 3 ori pe zi.

- Copii sub 2 ani
1,25 ml Ambroxol-Richter de 2 ori pe zi.

Pacienti cu functia rinichilor sever afectata
Daca aveti functia rinichilor sever afectata discutati cu medicul dumneavoastra deoarece in acest caz doza de intretinere trebuie scazuta corespunzator, iar intervalul dintre doze trebuie prelungit.

Mod de administrare

Acest medicament trebuie administrat dupa mese. In timp ce utilizati Ambroxol-Richter, amintiti-va sa beti multe lichide, pentru a usura eliminarea mucusului.

Durata tratamentului
Nu utilizati acest medicament mai mult de 4-5 zile fara recomandarea medicului. Daca dupa 4-5 zile de tratament simptomele nu se amelioreaza, adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca luati mai mult Ambroxol-Richter decat trebuie
Daca luati mai mult decat trebuie din acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra deoarece s-ar putea sa aveti nevoie de asistenta medicala. Pana in prezent nu sunt cunoscute cazuri de intoxicatii la om.

Daca uitati sa luati Ambroxol-Richter
Daca ati uitat sa luati o doza din acest medicament, luati-o imediat ce v-ati amintit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Ambroxol-Richter este in general bine tolerat.

Contactati imediat medicul dumneavoastra si intrerupeti tratamentul cu acest medicament daca apar urmatoarele reactii adverse severe:
- Reactii alergice grave (anafilactice) care determina umflarea buzelor, limbii, fetei sau gatului,
conducand la dificultati severe in respiratie, eruptii ale pielii, urticarie, soc anafilactic (scaderea tensiunii arteriale, paloare, neliniste, puls slab, lesin).
- Angioedem manifestat prin umflarea rapida a pielii, tesutului subcutanat, tesuturilor mucoase si submucoase, care poate duce la scurtarea respiratiei sau dificultati la inghitire.
- Reactii adverse severe ale pielii: eruptii trecatoare pe piele (inclusiv leziuni ale membranelor mucoase de exemplu, la nivelul gurii, gatului, nasului, ochilor si organelor genitale).

Reactiile adverse posibile in functie de frecventa:

Rare: pot afecta pana la 1 din 1000 persoane
Reactii de hipersensibilitate.
Eruptie trecatoare pe piele, urticarie.

Foarte rare: pot afecta pana la 1 din 10000 persoane
Dureri de cap si ameteli.

Cu frecventa necunoscuta: care nu poate fi estimata din datele disponibile
Reactii anafilactice inclusiv soc anafilactic, angioedem (umflare rapida a pielii, tesutului subcutanat, tesuturilor mucoase si submucoase) si prurit.
Reactii adverse cutanate severe (inclusiv eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson/necroliza epidermica toxica si pustuloza exantematica generalizata acuta).

Este posibil sa apara reactii gastro-intestinale minore, de tipul greata, varsaturi, dureri de stomac, care cedeaza rapid la scaderea dozei.

Forma de prezentare:  flacon cu 100 ml sirop

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 08.11.2022