Medicamente fara reteta

Alopexy solutie cutanata 50mg/ml, 60ml, Pierre Fabre

In stoc
99,49 Lei

Pret / FLAC: 99,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Alopexy solutie cutanata 50mg/ml, 60ml, Pierre Fabre

7494141

Acest medicament se recomanda in anumite cazuri de asa-numita alopecie androgena (cadere excesiva a parului) la barbati, de intensitate moderata. Nu este recomandat la femei datorita frecventei crescute a hipertricozei (crestere anormala a parului).

Compozitie: Propilenglicol, etanol (96%), apa purificata.

Mod de utilizare:

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza recomandata este de 1ml, aplicata de doua ori pe zi in zona scalpului care urmeaza sa fie tratata. Doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 2ml, indiferent de intinderea zonei care urmeaza sa fie tratata.

Frecventa aplicarii: O aplicare a 1ml dimineata si 1ml seara. Nu mariti doza si nici frecventa aplicarii. In toate cazurile, respectati strict doza.

Durata tratamentului: Rezultatul nu apare imediat. Oprirea caderii parului si/sau reinceperea cresterii parului nu vor surveni decat dupa trecerea unui anumit timp de la inceperea tratamentului. Ar putea fi necesar un tratament de doua luni cu o frecventa de doua aplicatii pe zi inainte ca stimularea cresterii parului sa poata fi observata. Timpul de intarziere si gradul raspunsului variaza de la un pacient la altul.

Daca tratamentul este oprit, este probabil ca revenirea la starea initiala sa aiba loc in interval de 3 – 4 luni, in functie de unele observatii.

Calea de administrare: Aplicare cutanata, de uz extern.

Mod de aplicare: Deschideti flaconul – Flaconul este prevazut cu un dop cu dispozitiv de siguranta pentru copii. Iata cum trebuie sa-l desfaceti: apasati dopul din plastic si rotiti-l in acelasi timp in sens invers acelor de ceasornic (spre stanga). Numai inelul de siguranta ar trebui sa ramana pe flacon. Inainte si dupa aplicarea solutiei, spalati-va bine mainile. Aplicati pe parul perfect uscat si pe scalp. Distribuiti medicamentul cu varfurile degetelor pe intreaga suprafata care urmeaza sa fie tratata, incepand din centrul zonei care urmeaza sa fie tratata. Nu aplicati medicamentul pe alte parti ale corpului.

In functie de sistemul de aplicare utilizat:

Pipeta gradata de 1ml: Pipeta gradata permite dozarea precisa a 1ml de solutie care se va distribui pe intreaga zona care urmeaza sa fie tratata, incepand din mijlocul zonei ce urmeaza a fi tratata.

Pompa dozatoare cu aplicator: Acest aparat este potrivit pentru aplicare pe zone mici sau sub par.

 1. Fixati aplicatorul pe pompa: tineti ferm corpul pompei, apasand in acelasi timp partea superioara a aplicatorului.
 2. Introduceti dispozitivul de pulverizare atasat de aplicator in flacon si insurubati-l ferm.
 3. Amorsati pompa: sistemul de aplicare este apoi gata de utilizare.
 4. Pentru aplicare: orientati sprayul catre mijlocul zonei care urmeaza sa fie tratata sau sub par, apasati o data si distribuiti medicamentul cu varfurile degetelor.

Pentru a aplica o cantitate de 1ml este necesara apasarea pompei dozatoare de 6 ori. Clatiti aplicatorul cu apa calda dupa fiecare utilizare.

Precautii:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Adresati-va imediat unui medic daca observati oricare dintre urmatoarele simptome – este posibil sa aveti nevoie de tratament medical de urgenta:

Umflarea fetei, buzelor sau gatului care determina dificultati de inghitire sau respiratie. Acesta ar putea fi un semn de reactie alergica severa (frecventa nu este cunoscuta si nu poate fi estimata din datele disponibile).

Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane:

 • Hipertricoza (crestere anormala a parului), departe de locul de aplicare, mai ales daca medicamentul este utilizat de catre femei.
 • Dureri de cap.

Frecvente: pot afecta pana la 1 din 10 persoane:

 • Reactii locale la nivelul pielii la locul de aplicare, cum ar fi iritatie cu exfolierea pielii (eliminarea celulelor moarte ale pielii), mancarimi, inrosirea pielii, dermatita, uscaciunea pielii, reactie alergica la nivelul pielii, afectiuni inflamatorii ale pielii, eruptii acneiforme, dureri musculoscheletale, edeme periferice (acumulare de lichid in tesuturi), probleme respiratorii si depresie.

Cu frecventa necunoscuta: care nu poate fi estimata din datele disponibile:

 • Infectii la nivelul urechii, otita externa, rinita, hipersensibilitate, nevrita (iritatia unui nerv), senzatie de furnicaturi, tulburari de gust, senzatie de arsura pe piele, tulburari de vedere, iritatii ale ochilor, ameteli, scaderea tensiunii arteriale, cresterea pulsului, dureri in piept, astenie, edeme faciale (acumulare de lichid in tesuturi), eritem, eruptii trecatoare pe piele, caderea parului, cresterea neregulata a parului, schimbarea culorii parului, modificarea structurii firului de par, hepatita si pietre la rinichi.
 • In toate aceste cazuri, trebuie sa opriti tratamentul si sa consultati rapid medicul.

Daca utilizati mai mult Alopexy 50 mg/ml solutie cutanata decat trebuie:

 • Atunci cand este utilizat conform instructiunilor, supradozarea este putin probabila. In cazul aplicarii pe scalpul deteriorat, absorbtia substantei active poate fi crescuta si poate sa apara reactii adverse.
 • Daca uitati sa utilizati Alopexy 50 mg/ml solutie cutanata, nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Continuati aplicatiile cu frecventa obisnuita: o aplicare dimineata si una seara.
 • Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Forma de prezentare: 60ml 

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 20.02.2023