Medicamente fara reteta

Afrin spray nazal, 15 ml, Bayer

Brand: BAYER
20,49 Lei

Pret / ML: 20,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Afrin spray nazal, 15 ml, Bayer

7506810

Afrin spray nazal, solutie contine substanta activa clorhidrat de oximetazolina.

Afrin este un decongestionant, care amelioreaza senzatia de nas infundat prin constrictia vaselor de sange din nas. Acesta actioneaza in cateva minute si dureaza ore.

Afrin este utilizat pentru ameliorarea simptomelor de congestie nazala cauzata de rinita alergica, raceala si sinuzita. Se poate administra la fiecare 12 ore.

Daca dupa 7 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra, farmacistul sau asistenta medicala. Discutati cu medicul dumneavoastra, cu farmacistul sau cu asistenta medicala daca nu sunteti sigur.

Mod de administrare: agitati energic inainte de utilizare. Inainte de prima administrare, pregatiti flaconul prin apasarea pompei de cateva ori pana cand prima pulverizare completa este eliberata. In timp ce tineti flaconul in pozitie verticala, introduceti pompa de pulverizare pe rand in fiecare nara si apasati ferm de 1-2 ori, in timp ce inspirati.

 • Adulti, copii si adolescenti cu varsta > 10 ani: 1-2 pulverizari in fiecare nara, la fiecare 12 ore.
 • Copii cu varsta cuprisa intre 6 si 10 ani: 1 pulverizare in fiecare nara, la fiecare 12 ore.

Atentionari:

 • Dupa utilizare curatati pompa. Utilizarea acestui medicament de catre mai mult de o persoana poate duce la raspandirea infectiei.
 • Daca utilizati mai mult Afrin decat trebuie, adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti imediat la cel mai apropiat spital si luati cu dumneavoastra flaconul.
 • Daca uitati sa utilizati Afrin, nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
 • Nu se recomanda administrarea a mai mult de 8 pulverizari la adulti (4 pulverizari la copii) in interval de 24 ore.
 • Nu trebuie depasita doza recomandata.
 • Afrin nu trebuie utilizat mai mult de 7 zile, decat daca medicul dumneavoastra v-a recomandat acest lucru. Un interval liber de cateva zile trebuie pastrat inainte de readministrarea medicamentului.
 • Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

Reactiile adverse:

 • Mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 din 100 persoane): stranut, senzatie de uscaciune sau iritare la nivelul nasului, gurii si gatului si senzatie de nas infundat.
 • Rare (apar la mai putin de 1 din 1000 persoane): anxietate, oboseala, iritabilitate, tulburari de somn la copii, batai rapide ale inimii, palpitatii, tensiune arteriala crescuta, umflare a mucoasei de la nivelul nasului, durere de cap, greata, inrosire tranzitorie a fetei, eruptii trecatoare pe piele si tulburari de vedere.

Forma de prezentare: spray cu 15ml solutie nazala.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 17.06.2021