Medicamente fara reteta

Advil Ultra 200mg, 10 capsule moi, Gsk

Brand: ADVIL
Campanie nationala talon razuibil Dr. Max

Produsul este indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu exista in stocul furnizorului.

Descriere si prospect: Advil Ultra 200mg, 10 capsule moi, Gsk

5345470

Ce este Advil Ultra si pentru ce se utilizeaza

Advil Ultra apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (cunoscute ca AINS) si sunt folosite pentru a calma durerea si a reduce inflamatia si febra. Datorita formei capsulelor moi substanta activa este absorbita de organism de1,25-2,5 ori mai repede decat in cazul tabletelor. Pentru ameliorarea durerii de intensitate redusa si moderata, durerilor osteoarticulare si musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxatii, entorse), durerilor de spate, cefaleei, migrenei (tratament si profilaxie), algiilor dentare, dismenoreei, febrei si pentru ameliorarea simptomelor racelii si gripei.

Cum sa utilizati Advil Ultra

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti, varstnici si copii cu varsta peste 12 ani: o capsula moale la fiecare 4-6 ore, dupa cum este nevoie. Nu se vor administra mai mult de 6 capsule moi (1200 mg) in 24 de ore.
Capsulele moi vor fi inghitite in intregime, cu apa, inainte sau dupa mese. Nu se vor administra la copii sub 12 ani.
Daca simptomele persista adresati-va medicului sau farmacistului.

Daca utilizati mai mult Advil Ultra decat trebuie
In caz de supradozaj accidental, intrerupeti utilizarea si adresati-va imediat personalului medical de specialitate.
Intrerupeti administrarea si contactati medicul.
O doza mai mare decat cea recomandata poate cauza ameteli, dureri abdominale, greata, varsaturi, somnolenta, dureri de cap, tulburari in functionarea rinichilor sau a ficatului, pierderea constientei, convulsii, atacuri de inima, acidoza metabolica, dificultati in respiratie si scaderea tensiunii arteriale. Informati-l pe medicul dumneavoastra daca va apar oricare dintre aceste reactii adverse.

Daca uitati sa luati Advil Ultra
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza comprimatul uitata.

Daca incetati sa utilizati Advil Ultra
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Advil Ultra poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactii adverse posibile:

 • Dureri abdominale, dispepsie abdominala, dispepsie, greata, varsaturi, constipatie, diaree, flatulenta, ulcer gastric sau duodenal, sangerari ale tractului digestiv, perforatie gastrointestinala, boala Crohn, melena (scaun negru lucios), hematemeza (varsaturi cu sange), inflamatii sau ulceratii ale gurii, gastrita, colita;
 • Mai putin frecvente: eruptii alergice pe piele, mancarime, urticarie, edeme;
 • Foarte rar edem angioneurotic, soc anafilactic, crize de astm bronsic la persoane alergice la AINS, anemie, modificari ale formulei sanguine;
 • Foarte rar meningita aseptica (in special la pacientii cu lupus eritematos disemninat), meningita;
 • Pot aparea usor contuzii, sangerari in urma contuziilor, foarte rar anemie;
 • Foarte rar sange in urina, tulburari in functionarea rinichilor sau a ficatului;
 • Hipersensibilitate (reactii alergice) si reactii anafilactice, dispnee la pacientii care sufera de astm bronsic sau alergii;
 • Somnolenta, iritabilitate si unele cazuri de tulburari psihotice si reactii depresive;
 • Foarte rar dureri de cap, tulburari ale vederii si auzului, ameteli, stari de nervozitate;
 • Insuficienta cardiaca, angina pectorala, cresterea tensiunii arteriale;
 • Rar zgomote in urechi;
 • Foarte rar anemie aplastica, anemie hemolitica, agranulocitoza, leucopenie, trombocitopenie, anemie, scaderea hematocritului si hemoglobinei;
 • Lipsa efectului medicamentos.

Medicamente precum Advil Ultra se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

In cazul aparitiei reactiilor adverse, administrarea medicamentului trebuie intrerupta imediat si aplicat tratamentul corespunzator.

La unii pacienti pot aparea, in timpul administrarii de Advil Ultra, alte reactii adverse.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Forma de prezentare: cutie cu 10 capsule

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 30.01.2023