Medicamente fara reteta

Acid Acetilsalicilic Richter 500 mg, 30 comprimate, Gedeon Richter

5,49 Lei

Pret / CPR: 0,18 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Acid Acetilsalicilic Richter 500 mg, 30 comprimate, Gedeon Richter

2128634

Ce este Acid acetilsalicilic-Richter si pentru ce se utilizeaza

Acest medicament contine ca substanta activa acid acetilsalicilic si apartine unui grup de medicamente numit antiinflamatoare nesteroidiene cu proprietati de reducere a durerii, febrei si inflamatiei.

Este indicat pentru:
- tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate slaba sau moderata, al durerilor de cap, durerilor la nivelul muschilor, durerilor reumatice la nivelul si in jurul articulatiilor, durerilor acute localizate pe traiectul unui nerv, durerilor de dinti si al durerilor menstruale;
- tratamentul simptomatic al febrei;

Cum sa luati Acid acetilsalicilic-Richter

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Mod de administrare:

- Adulti: 500 mg acid acetilsalicilic (un comprimat Acid acetilsalicilic-Richter 500 mg) repetand doza in functie de necesitati la intervale de 4 ore.

Doza zilnica maxima este de 4 g acid acetilsalicilic (8 comprimate Acid acetilsalicilic-Richter 500 mg).

- Adolescenti cu varsta peste 16 ani: 250 mg acid acetilsalicilic, repetand doza in functie de necesitati la intervale de 4-8 ore.

- Copii si adolescenti cu varsta sub 16 ani:  nu se recomanda utilizarea acidului acetilsalicilic la copii si adolescenti cu varsta sub 16 ani.

Luati comprimatele dupa mese, cu mult lichid.

Durata tratamentului

Nu utilizati acest medicament timp de mai mult de 3-5 zile fara a consulta medicul.

Daca luati mai mult Acid acetilsalicilic-Richter decat trebuie: simptomele supradozajului pot include respiratie accelerata, transpiratie excesiva, greata si varsaturi. In cazul unui supradozaj mai sever puteti prezenta febra, ameteli, tulburari ale ritmului inimii, zgomote in urechi, confuzie, convulsii si coma. Ametelile si zgomotele in urechi, in special la copii si varstnici, pot indica intoxicatii grave. Va rugam sa contactati imediat medicul dumneavoastra daca ati luat prea mult din acest medicament. Medicul dumneavoastra va decide ce masuri trebuie luate in functie de severitatea supradozajului.

Daca uitati sa luati Acid acetilsalicilic-Richter: nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Continuati sa luati medicamentul asa cum este mentionat in acest prospect sau cum v-a prescris medicul dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Incetati sa luati acest medicament si adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca apare oricare dintre urmatoarele reactii adverse severe care pot pune viata in pericol:
● umflare a fetei, limbii, gatului, dificultati la inghitire si respiratie, respiratie suieratoare, eruptii
trecatoare ale pielii, lesin (reactii alergice severe: angioedem (rar), soc anafilactic (foarte rar));
● sangerari la nivelul tractului gastro-intestinal, de exemplu, varsaturi cu sange, urme de sange in scaun sau scaun de culoare neagra (rar);
● sangerari la nivelul creierului cu paralizie, tulburari de vorbire, mai ales la pacientii cu valori crescute si necontrolate ale tensiunii arteriale si administrare concomitenta de medicamente anticoagulante (foarte rar);
● reactii severe ale pielii (foarte rar);
● dureri severe de stomac cauzate de perforatia ulcerului (foarte rar).

Alte reactii adverse raportate:

Tulburari ale sangelui:
- anemie si anemie din lipsa de fier (ca urmare a unor sangerari mici la nivelul stomacului si intestinului) care se manifesta prin oboseala, piele palida, ameteli si modificari ale rezultatelor analizelor de laborator;
- distrugere a globulelor rosii din sange (hemoliza), anemie prin distrugere a globulelor rosii din sange (anemie hemolitica) la pacientii cu lipsa severa a enzimei glucozo-6-fosfat dehidrogenaza.

Tulburari ale sistemului imunitar:
- astm bronsic, reactii alergice usoare pana la moderate, sub forma de eruptii pe piele, urticarie, retentie de lichid in organism (edem), mancarimi, inflamatie a mucoasei nazale (rinita), infundare a nasului, insuficienta cardio-respiratorie.

Tulburari ale metabolismului:
- cazuri izolate de concentratii scazute de zahar in sange.

Tulburari ale sistemului nervos:
- ameteli;
- zgomote in urechi.

Tulburari ale vaselor de sange:
- sangerari, sangerari in timpul si dupa interventii chirurgicale;
- vanatai.

Tulburari ale aparatului respirator:
- sangerari din nas.

Tulburari gastro-intestinale:
- frecvent: greata, varsaturi, diaree si mici sangerari la nivelul stomacului si intestinului;
- sangerari ale gingiei;
- indigestie, dureri la nivelul stomacului si intestinului, dureri abdominale, rar inflamatii si ulcere la nivelul stomacului si intestinului, care poate evolua spre complicatii, cum sunt sangerare si perforatie.

Tulburari ale ficatului si bilei:
- foarte rar, afectare a functiei ficatului cu crestere a nivelului in sange a unor enzime ale ficatului
(transaminaze).

Tulburari ale rinichilor si ale cailor urinare:
- urina cu sange;
- afectare a functiei rinichilor (insuficienta renala, insuficienta renala acuta).

Reactii adverse suplimentare la copii si adolescenti
La copii si adolescenti cu infectii virale, cu sau fara febra, carora li s-a administrat acid acetilsalicilic, a fost semnalata aparitia sindromului Reye (afectare grava a ficatului si creierului).

Forma de prezentare:

Cutie cu 30 comprimate

 

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.