Acid acetilsalicilic 75mg, 30 comprimate gastrorezistente, Krka

Medicamente fara reteta

Brand: KRKA

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

3,49 Lei
Stoc epuizat

Descriere si prospect: Acid acetilsalicilic 75mg, 30 comprimate gastrorezistente, Krka

7522500

Acid acetilsalicilic Krka contine acid acetilsalicilic, care, atunci cand este utilizat in doze mici, apartine unui grup de medicamente numite antiagregante plachetare. Trombocitele (plachetele sanguine) sunt celule mici din sange care determina coagularea sangelui si sunt implicate in tromboza.
Atunci cand un cheag de sange se formeaza intr-o artera, acesta opreste fluxul de sange si se intrerupe alimentarea cu oxigen.
Atunci cand acest lucru se intampla la nivelul inimii poate provoca un infarct miocardic sau un episod de angina pectorala; la nivelul creierului poate cauza un accident vascular cerebral.

Acid acetilsalicilic Krka se administreaza pentru a reduce riscul de formare a cheagurilor de sange, impiedicand astfel aparitia ulterioara a:
- infarctului miocardic;
- accidentelor vasculare cerebrale;
- problemelor cardiovasculare la pacientii diagnosticati cu angina pectorala stabila sau instabila (un tip de durere in piept).

De asemenea, Acid acetilsalicilic Krka este utilizat, pentru a preveni formarea de cheaguri de sange dupa anumite tipuri de interventii chirurgicale la nivelul inimii cu scopul de a largi sau a debloca vasele de sange.
Decizia privind initierea tratamentului si dozarea adecvata trebuie sa fie luata de catre medic.
Acest medicament nu se recomanda in cazuri de urgenta. Poate fi folosit doar ca tratament preventiv.

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti

Prevenirea infarctului miocardic:
- doza recomandata este de 75 - 160 mg o data pe zi.

Prevenirea accidentelor vasculare cerebrale:
- doza recomandata este de 75 - 325 mg o data pe zi.

Prevenirea problemelor cardiovasculare la pacientii diagnosticati cu angina pectorala stabila sau instabila (un tip de durere in piept):
- doza recomandata este de 75-160 mg o data pe zi.

Prevenirea formarii cheagurilor de sange dupa anumite tipuri de intervetii chirurgicale la nivelul inimii:
- doza recomandata este de 75-160 mg o data pe zi.

Acest medicament nu trebuie utilizat la doze mai mari decat la recomandarea medicului, iar doza nu trebuie sa depaseasca 325 mg pe zi.

Pacienti varstnici:
Doza recomandata este acceasi ca si pentru pacientii mai tineri.
In general, acidul acetilsalicilic trebuie utilizat cu precautie la pacientii varstnici care sunt predispusi la reactii adverse.
Tratamentul trebuie revizuit la intervale regulate.

Forma de prezentare: 30 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 22.12.2020