Medicamente fara reteta

Acid Acetilsalicilic 100 mg, 30 comprimate, Gedeon Richter

3,99 Lei

Pret / CPR: 0,13 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Acid Acetilsalicilic 100 mg, 30 comprimate, Gedeon Richter

7477262

Ce este Acid acetilsalicilic-Richter si pentru ce se utilizeaza

Acest medicament contine ca substanta activa acid acetilsalicilic si apartine unui grup de medicamente numit antiagregante plachetare. Plachetele sunt celule mici prezente in sange, care participa la coagularea sangelui si sunt implicate in tromboza (formarea de cheaguri de sange).

Acest medicament actioneaza prin prevenirea formarii cheagurilor de sange si este utilizat:
- pentru reducerea riscului de mortalitate la pacientii la care se suspecteaza atac de cord (infarct miocardic acut);
- pentru prevenirea repetarii atacului de cord;
- in cazul aparitiei unei dureri severe in piept cunoscuta sub numele de „angina pectorala instabila”;
- dupa anumite interventii de chirurgie vasculara efectuate pentru imbunatatirea circulatiei sangelui spre inima;
- pentru reducerea riscului de atac cerebral (accidente ischemice cerebrale tranzitorii si infarct cerebral).

Deoarece acest medicament contine o doza mica de acid acetilsalicilic, utilizarea lui impotriva durerii, febrei si inflamatiei nu este potrivita (aceste efecte apar doar la doze mai mari).

Cum sa luati Acid acetilsalicilic-Richter

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doze recomandate:

- pentru reducerea riscului de mortalitate la pacientii la care se suspecteaza atac de cord: se administreaza o doza initiala de 1-3 comprimate (echivalent cu 100-300 mg acid acetilsalicilic) imediat ce exista suspiciune de atac de cord. Pentru obtinerea unui efect mai rapid mestecati doza initiala. In continuare trebuie sa administrati o doza de intretinere de 1-3 comprimate (echivalent cu 100-300 mg acid acetilsalicilic) pe zi timp de 30 de zile dupa infarct.

- pentru prevenirea repetarii atacului de cord si pentru reducerea riscului de atac cerebral (accidente ischemice cerebrale tranzitorii si infarct cerebral): doza recomandata este de 1 comprimat (echivalent cu 100 mg acid acetilsalicilic) pe zi.

- in cazul aparitiei unei dureri severe in piept cunoscuta sub numele de „angina pectorala instabila”: doza recomandata este de 1 comprimat (echivalent cu 100 mg acid acetilsalicilic) pe zi.

- dupa anumite interventii de chirurgie vasculara efectuate pentru imbunatatirea circulatiei sangelui spre inima: doza recomandata este de 1 comprimat (echivalent cu 100 mg acid acetilsalicilic) pe zi.

Ingrediente:

Fiecare comprimat contine 100 mg acid acetilsalicilic.

Mod de administrare:

Luati comprimatele dupa masa, cu mult lichid.

Acest medicament este destinat utilizarii pe termen lung. Medicul este cel care trebuie sa decida cu privire la durata tratamentului.

Daca luati mai mult Acid acetilsalicilic-Richter decat trebuie:

Simptomele supradozajului pot include respiratie accelerata, transpiratie excesiva, greata si varsaturi. In cazul unui supradozaj mai sever puteti prezenta febra, ameteli, tulburari ale ritmului inimii, zgomote in urechi, confuzie, convulsii si coma. Ametelile si zgomotele in urechi, in special la copii si varstnici, pot indica intoxicatii grave. Va rugam sa contactati imediat medicul dumneavoastra daca ati luat prea mult din acest medicament. Medicul dumneavoastra va decide ce masuri trebuie luate in functie de severitatea supradozajului.

Daca ati uitat sa luati o doza din acest medicament, nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Continuati sa luati medicamentul asa cum este mentionat in acest prospect sau cum v-a prescris medicul dumneavoastra.

Daca incetati sa luati Acid acetilsalicilic-Richter: nu intrerupeti tratamentul cu acest medicament fara sa consultati medicul sau farmacistul.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Incetati sa luati acest medicament si adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca apare oricare dintre urmatoarele reactii adverse severe care pot pune viata in pericol:

- umflare a fetei, limbii, gatului, dificultati la inghitire si respiratie, respiratie suieratoare, eruptii trecatoare ale pielii, lesin (reactii alergice severe: angioedem (rar), soc anafilactic (foarte rar);

- sangerari la nivelul tractului gastro-intestinal, de exemplu, varsaturi cu sange, urme de sange in scaun sau scaun de culoare neagra (foarte rar);

- sangerari la nivelul creierului cu paralizie, tulburari de vorbire, mai ales la pacientii cu valori crescute si necontrolate ale tensiunii arteriale si administrare concomitenta de medicamente anticoagulante (foarte rar);

- reactii severe ale pielii (foarte rar);

- dureri severe de stomac cauzate de perforatia ulcerului (foarte rar).

Alte reactii adverse raportate:

Tulburari ale sangelui:
- anemie si anemie din lipsa de fier care se manifesta prin oboseala, piele palida, ameteli si modificari ale rezultatelor analizelor de laborator;
- distrugere a globulelor rosii din sange (hemoliza), anemie prin distrugere a globulelor rosii din sange (anemie hemolitica) la pacientii cu lipsa severa a enzimei glucozo-6-fosfat dehidrogenaza.

Tulburari ale sistemului imunitar:
- astm bronsic, reactii alergice usoare pana la moderate, sub forma de eruptii pe piele, urticarie, retentie de lichid in organism (edem), mancarimi, inflamatie a mucoasei nazale (rinita), infundare a nasului, insuficienta cardio-respiratorie.

Tulburari ale sistemului nervos:
- ameteli;
- zgomote in urechi.

Tulburari ale vaselor de sange:
- sangerari, sangerari in timpul si dupa interventii chirurgicale;
- vanatai.

Tulburari ale aparatului respirator:
- sangerari din nas.

Tulburari gastro-intestinale:
- sangerari ale gingiei;
- indigestie, dureri la nivelul stomacului si intestinului, dureri abdominale, rar inflamatii si ulcere la nivelul stomacului si intestinului, care poate evolua spre complicatii, cum sunt sangerare si perforatie.

Tulburari ale ficatului si bilei:
- foarte rar, afectare trecatoare a functiei ficatului cu crestere a nivelului in sange a unor enzime ale ficatului (transaminaze).

Tulburari ale rinichilor si ale cailor urinare:
- urina cu sange;
- afectare a functiei rinichilor la pacientii care deja sufera de boli ale inimii, vaselor de sange sau ale rinichilor.

Forma de prezentare:

Cutie cu 30 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.