Aciclovir 5% crema, 2 g, Egis

Medicamente fara reteta

Brand: EGIS

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

5,89 Lei

Descriere si prospect: Aciclovir 5% crema, 2 g, Egis

1068789

Ce este Aciclovir crema si pentru ce se utilizeaza

Aciclovir crema contine o substanta numita aciclovir si este utilizat pentru tratamentul local al infectiilor de la nivelul pielii cu virus herpetic. Infectiile de la nivelul pielii cu virus herpetic in primele stadii se manifesta prin intepaturi, durere, inrosire si aparitia unor leziuni ulcerative pe fata sau buze (herpes simplu) sau genital (herpes genital). Aciclovir crema actioneaza prin distrugerea sau oprirea dezvoltarii virusului herpetic. Studiile clinice cu substanta activa au confirmat ca acest medicament scurteaza timpul pana la vindecare si perioada de percepere a durerii.
Daca dupa 10 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa utilizati Aciclovir crema

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Tratamentul trebuie inceput cat mai curand posibil dupa aparitia primelor semne sau simptome ale infectiei (durere, senzatie de intepaturi, inrosirea pielii). Totusi tratamentul poate fi inceput si mai tarziu, dupa aparitia veziculelor.

Utilizarea la copii, adulti si adolescenti cu varsta sub 18 ani:
- inainte si dupa aplicarea tratamentului pe zona infectata spalati-va intotdeauna pe maini si evitati stergerea sau atingerea zonei infectate cu prosopul pentru a impiedica evolutia si raspandirea
infectiei;
- aplicati crema pe toata suprafata afectata;
- in absenta altor indicatii ale medicului crema trebuie aplicata pe zona afectata de cinci ori pe zi (o data la fiecare 4 ore);
- tratamentul pentru herpesul simplu dureaza cel putin 4 zile, iar pentru herpesul genital cel putin 5 zile. Daca zona afectata nu este vindecata puteti continua tratamentul pana la 10 zile. Daca nu este obtinuta vindecarea nici dupa aceasta perioada consultati medicul dumneavoastra.

Aciclovir crema este pentru uz extern. Este putin probabil sa apara probleme daca inghititi accidental o cantitate mica de crema in timpul aplicarii pe herpesul simplu. Daca apare senzatie de arsura, usturime sau ati inghititi o cantitate mare de crema spuneti medicului dumneavoastra.

Pacienti varstnici (cu varsta peste 65 ani): se administreaza doza obisnuita.

Crema poate fi indepartata prin spalare cu apa fara ca hainele sa ramana patate.

Daca utilizati mai mult Aciclovir crema decat trebuie: nu utilizati doze mai mari decat cele recomandate. Adresati-va imediat medicului daca ati utilizat mai mult Aciclovir crema decat trebuie.

Daca uitati sa utilizati Aciclovir crema: daca ati uitat sa aplicati o doza, aplicati doza omisa cat mai repede posibil. Daca este timpul pentru doza urmatoare sariti peste doza omisa. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Aciclovir crema: tratamentul herpesului simplu dureaza cel putin 4 zile, iar cel pentru herpesul genital cel putin 5 zile. Daca incetati precoce administrarea de Aciclovir crema, simptomele se pot inrautati.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Pot sa apara foarte rar reactii de hipersensibilitate (alergice) (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane). Simptomele pot sa includa: eruptie trecatoare pe piele, mancarime sau urticarie pe piele; umflare a fetei, buzelor, limbii sau a altor parti ale corpului (angioedem); respiratie sacadata, suieratoare sau probleme la respiratie; febra inexplicabila si stare de lesin, mai ales la ridicarea in picioare.

Intrerupeti administrarea cremei in cazul in care apare oricare din reactiile adverse mentionate si consultati imediat medicul.

Alte reactii adverse includ:

- Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane): senzatii de arsura sau usturime la nivelul zonei unde a fost administrata crema, care dispar; mancarime usoara, uscaciune sau descuamare a pielii

- Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane): inrosire, inflamare a pielii (eruptii trecatoare pe piele).

Forma de prezentare: tub cu 2 g crema

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 31.10.2021