Medicamente fara reteta

ACC cu lamaie si miere 600 mg, 10 plicuri, Sandoz

Brand: SANDOZ
37,49 Lei

Pret / CPR EFF: 3,75 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: ACC cu lamaie si miere 600 mg, 10 plicuri, Sandoz

7515355

Acetilcisteina apartine unei clase de medicamente denumite mucolitice si are proprietati mucolitice. Substanta este utilizata pentru fluidizarea secretiilor bronsice excesive sau vascoase, in afectiuni respiratorii (bronsita acuta, bronsita cronica si reacutizarile acesteia, bronsiectazii si mucoviscidoza).

Compozitie:

Substanta activa este acetilcisteina. Fiecare plic cu 3 g pulbere contine acetilcisteina 600 mg.

Mod de administrare:

Luati ACC lamaie si miere 600 mg dupa mese. Dizolvati pulberea intr-un pahar cu apa fierbinte si beti intregul continut al paharului, cat de fierbinte puteti. Daca simptomele dumneavoastra se agraveaza sau nu se amelioreaza dupa 4-5 zile, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra. In cazul bronsitei cronice si al mucoviscidozei tratamentul trebuie continuat pe o perioada mai lunga de timp pentru a realiza profilaxia infectiei.

- Copii cu varsta sub 2 ani - datorita cantitatii mari de substanta activa ACC lamaie si miere 600 mg nu trebuie utilizat la copiii cu varsta sub 2 ani.

- Copii cu varsta sub 14 ani - datorita cantitatii mari de substanta activa ACC lamaie si miere 600 mg nu trebuie utilizat la copiii sub 14 ani. Se recomanda folosirea formelor farmaceutice adecvate varstei.

- Adulti si adolescenti peste 14 ani - 1 plic o data pe zi (echivalent cu 600 mg acetilcisteina).

Atentionari si precautii:

Nu utilizati ACC lamaie si miere daca sunteti alergic la acetilcisteina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Daca suferiti de astm bronsic trebuie sa va anuntati medicul inainte de a utiliza acest medicament.

Daca ati avut o boala ulceroasa.

Daca aveti dureri de stomac dupa ce luati acest medicament, trebuie sa intrerupeti utilizarea lui si sa va adresati medicului.

Aparitia reactiilor severe ale pielii cum sunt sindromul Stevens-Johnson si sindromul Lyell s-au raportat foarte rar in asociere cu acetilcisteina.

Daca apar modificari cutanate sau mucoase noi, trebuie sa va adresati fara intarziere unui medic si administrarea acetilcisteinei trebuie intrerupta.

Forma de prezentare:

Cutie cu 10 plicuri

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 22.11.2022