Preparatul special al lui Holle ascunde un terci divin facut cu faina de ovaz organic. Se poate administra dupa varsta de 6 luni.
Ingrediente: Faina integrala de ovaz*, Tiamina (*din agricultura bio-dinamica).
Contine gluten.
Fara adaos de zahar.
Mod de preparare:
- Preparare standard: preparati aproximativ 170 ml de formula de lapte conform indicatiilor de pe pachetul de formula de lapte. Turnati laptele cald obtinut ( 50°C) intr-un bol si adaugati 3-4 lingurite ( aproximativ 18 g) de piure din ovaz. Amestecati si lasati sa se raceasca pana la aproximativ 37°C.
- Preparare cu lapte matern: amestecati 5 lingurite de piure din ovaz cu 130 ml lapte matern. Pentru a pastra valorile nutritionale ale laptelui matern, nu il incalziti peste 40°C. Laptele matern contine enzime care lichefiaza piureul. Acest fenomen nu afecteaza calitatea mesei.
- Preparare cu lapte proaspat: (conform recomandarilor Europene) fierbeti 100 ml de apa impreuna cu 100 ml lapte integral si lasati sa se raceasca pana la aproximativ 50°C. Turnati intr-un bol si adaugati 5 lingurite de piure din ovaz (aproximativ 25g). Amestecati si lasati sa se raceasca pana la aproximativ 37°C.
- Preparare fara lapte: fierbeti 200ml de apa si apoi lasati sa se raceasca pana la aproximativ 50°C. Adaugati 25g piure de ovaz (5 lingurite) si amestecati cu o lingurita de ulei pentru copii pana ajungeti la consistenta dorita.
- Preparare fara lapte cu fructe sau legume: amestecati 20g (4 lingurite) de piure din ovaz cu 100g piure din borcanel sau 100g piure proaspat de fructe si adaugati o lingurita de ulei pentru copii. Alternativ, folositi 160g de piure pe baza de legume din borcanel si adaugati 2 lingurite de ulei pentru copii.
Forma de prezentare: Cutie de 250g