Medicamente fara reteta

Vibrocil Duo spray nazal solutie, 10ml, GSK

Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
22,49 Lei

Pret / FL: 22,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Vibrocil Duo spray nazal solutie, 10ml, GSK

7501122

Indicatii terapeutice:

Tratamentul simptomatic al congestiei nazale si rinoreei, asociate corizei.

Lista excipientilor: edetat disodic dihidrat, glicerol 85 %, acid clorhidric concentrat (pentru ajustarea pH – ului), hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH – ului), apa purificata.

Ingrediente: 1 ml contine clorhidrat de xilometazolina 0,5 mg si bromura de ipratropiu 0,6 mg.1 puf (aproximativ 140 microlitri) contine clorhidrat de xilometazolina 70 micrograme si bromura de ipratropiu 84 micrograme.

Mod de utilizare: inainte de prima administrare amorsati pompa, apasand de 4 ori. Odata pompa amorsata, va ramane pregatita de functionare pe toata durata tratamentului zilnic. in cazul in care la o apasare completa a pompei solutia din spray nu este pulverizata sau medicamentul nu fost utilizat o perioada mai mare de 6 zile, pompa trebuie reamorsata apasand de 4 ori ca si prima data.

  • Adulti: 1 puf in fiecare nara, pana la de 3 ori pe zi. intre administrarea a doua doze trebuie pastrat un interval de cel putin 6 ore. Nu depasiti 3 aplicatii pe zi in fiecare nara. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 7 zile. Se recomanda oprirea tratamentului cand simptomele se amelioreaza, chiar inainte de durata maxima a tratamentului de 7 zile, pentru a reduce la minim riscul aparitiei reactiilor adverse.
  • Copii si adolescenti: Vibrocil Duo nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani, din cauza datelor insuficiente privind siguranta si eficacitatea.
  • Varstnici: exista numai o experienta limitata privind utilizarea la pacientii cu varsta peste 70 de ani. 

Atentionari si precautii:

Medicamentul trebuie administrat cu prudenta pacientilor cu: hipertensiune, boli cardiovasculare– hipertiroidism, diabet zaharat– hiperplazie a prostatei, stenoza a plicii inter-ureterale, feocromocitom. Se recomanda prudenta la pacientii predispusi la:  glaucom cu unghi inchis– epistaxis (de exemplu varstnicii)– ileus paralitic– fibroza chistica.

Contraindicatii:

Vibrocil Duo nu trebuie utilizat la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani, din cauza datelor insuficiente privind siguranta si eficacitatea. Hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti. Hipersensibilitate cunoscuta la atropina sau la substante similare, de exemplu, hiosciamina si scopolamina. Dupa interventii chirurgicale in care este posibil sa fi fost penetrata dura mater, de exemplu, hipofizectomie transsfenoidala sau alte interventii transnazale. La pacienti cu glaucom. La pacienti cu rinita uscata.

 

Forma de prezentare: spray nazal de 10ml.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 25.06.2021