Motive, beneficii si metode eficiente pentru a renunta la fumat cu Prof. Dr. Mihaltan Florin Dumitru

Descopera motivele pentru care sa renunti la fumat

Presedinte in Reteaua Europeana pentru Prevenirea Fumatului si Consumului de Tutun, sef al sectiei de Pneumologie III in cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti, profesor si sef al Departamentului de Pneumologie II la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti si fost presedinte al Societatii Romane de Pneumologie, Prof. Univ. Dr. Florin Mihaltan te invita sa afli despre efectele nocive ale fumatului, de ce ar trebui sa scapi de acest obicei daunator si cum iti poti face in mod corect planul pentru a renunta la dependenta de tigari.

De cate ori nu ai auzit eu pot sa ma las de fumat fara ajutor sau ma las dupa anul nou? In realitate, insa, Prof. Dr. Mihaltan Florin Dumitru ne spune ca acestea sunt dorinte putin fezabile, iar procentul celor care pot renunta la fumat fara ajutor este de doar 5%.

Foarte des, decizia de a nu mai fuma se naste abia in momentul in care leziunile incep sa apara, dar, de cele mai multe ori, este deja tarziu. Consecintele fumatului sunt ireversibile, tocmai de aceea, Prof. Univ. Dr. Florin Mihaltan ne spune ca beneficiile intreruperii fumatului sunt imense cand decizia are loc timpuriu. Este totusi important de mentionat faptul ca rata de success depinde in mare masura de vointa, decizia, sprijinul, eficacitatea medicamentoasa si stilul de viata a persoanei in cauza.

Renuntarea la fumat trebuie sa aiba loc sub controlul unui medic specializat in consultia fumatorului, dar si a unui psiholog. Rata de recidiva este de 2 - 6 luni, pana la un an, atunci cand pacientul nu este monitorizat corect, de un medic avizat. Pentru a desfiinta dependenta nicotinica, dependenta psihica si dependenta comportamentala, interventiile trebuie sa fie combinate. Acest lucru inseamna ca procesul se bazeaza pe alimentatie sanatoasa, miscare zilnica si interventie farmacologica timp de 2-3 luni perioada care se poate modifica la cererea pacientului. Totusi, eficacitatea mijloacelor farmacologice este puternic influentata de modul in care se actioneaza: existenta sfaturilor conexe de la un medic avizat, pentru obtinerea rezultatelor optime.

Urmareste interviul cu Prof. Univ. Dr. Florin Mihaltan si afla care sunt avantajele si dezavantajele produselor farmacologice anti-fumat, cum poate fi prevenita ingrasarea ca urmare a renuntarii la fumat, care sunt riscurile fumatului in timpul sarcinii, dar si multe alte informatii importante despre modul in care renuntarea la fumat iti poate creste calitatea vietii. Preia controlul asupra sanatatii tale incepand de astazi!

Articole pe aceasta tema:

 • Renunta la fumat: Terapii disponibile

  Suntem aici pentru a va ajuta sa scapati de fumat, oferindu-va informatiile si ajutorul de care aveti nevoie. Aceste informatii va ofera detalii despre fumat si renuntare, precum si motivatia de a incepe procesul de renuntare.
  Renunta la fumat: Terapii disponibile
 • Fumatul in sarcina

  Daca sunteti fumatoare si va ganditi sa va intemeiati o familie sau sunteti insarcinata, trebuie sa stiti ca substantele chimice din fumul de tutun au efecte adverse asupra sanatatii sistemului reproducator, a fertilitatii si a copilului nenascut.
  Fumatul in sarcina
 • Fumatul si sanatatea mentala

  Nicotina creeaza un sentiment imediat de relaxare, asa ca oamenii fumeaza crezand ca astfel reduc stresul si anxietatea. Sentimentele de relaxare sunt insa temporare si in cele din urma lasa loc unor simptome de sevraj si pofte crescute.
  Fumatul si sanatatea mentala
 • Tigarile electronice comparativ cu tigarile traditionale

  Popularitatea tigarilor electronice a crescut in ultimii ani, acestea fiind utilizate ca o noua alternativa la tigarile traditionale. Despre componentele acestora, eficienta sau riscurile pe care le implica pentru sanatate se vorbeste frecvent.  
  Tigarile electronice comparativ cu tigarile traditionale