Suzete ortodontice

  (66)
Sortare dupa
Suzete ortodontice

Suzete ortodontice

Suzetele ortodontice reprezinta un tip special conceput pentru a se potrivi natural in gura copilului si pentru a favoriza o dezvoltare sanatoasa a cavitatii bucale, a dintilor si a maxilarului. Acestea au un design specific, care include un scut de protectie, un inel de prindere si un biberon ergonomic. 

Beneficiile suzetelor ortodontice sunt numeroase

Suzetele ortodontice ajuta la prevenirea problemelor dentare viitoare (dinti strambi sau probleme cu ocluzia):

  • prin permiterea unui spatiu adecvat pentru cresterea naturala a dintilor si a maxilarului, suzetele ortodontice contribuie la mentinerea unei alinieri corecte a dintilor si a maxilarului.
  • ajuta la mentinerea cailor respiratorii deschise atunci cand copilul doarme, contribuind astfel la o respiratie mai usoara si la un somn mai linistit.
  • sunt confortabile pentru bebelusi si mai usor acceptate.

Suzete ortodontice vs. suzete clasice

Iata cateva dintre principalele diferente intre cele doua tipuri de suzete:

  • forma: forma plata si asimetrica a suzetelor ortodontice este facuta pentru a imita mamelonul in timpul alaptarii, spre deosebire de suzetele clasice care au o forma sferica sau simetrica.
  • material: suzetele ortodontice sunt de obicei fabricate din silicon, un material moale si elastic, care se adapteaza la forma gurii copilului si nu interfereaza cu cresterea normala a dintilor si a maxilarului. Suzetele clasice pot fi facute din latex, un material mai dur.
  • sanatate orala: utilizarea suzetelor ortodontice poate reduce riscul de probleme dentare pe termen lung. Sunt concepute pentru a sustine o dezvoltare orala sanatoasa. Utilizarea prelungita a suzetelor clasice poate duce la astfel de probleme.
  • durata de utilizare: suzetele ortodontice sunt recomandate pentru utilizare pe termen lung, datorita efectelor lor benefice asupra dezvoltarii dentare a copilului. In schimb, suzetele clasice sunt de obicei recomandate pentru utilizare pe termen scurt, deoarece pot avea efecte negative asupra dezvoltarii orale a copilului.