Medicamente fara reteta

Clafen 10mg/g Gel tub, 100g, Antibiotice

Produsul este indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu exista in stocul furnizorului.

Descriere si prospect: Clafen 10mg/g Gel tub, 100g, Antibiotice

7524320

Clafen contine substanta activa diclofenac care face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de uz local. Este utilizat in tratamentul local simptomatic la adulti pentru reducerea durerii si inflamatiei:

- musculare sau osteoarticulare de origine reumatica;

- in cazul edemelor postoperatorii si posttraumatice (de exemplu entorse);

- musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme usoare ale tendoanelor, muschilor, ligamentelor etc.).

Compozitie: Substanta activa este diclofenacul sodic. Un gram gel contine diclofenac sodic 10 mg; celelalte componente sunt: etanol 96%, propilenglicol, alcool benzilic, Carbopol, trolamina, apa purificata.

Mod de administrare:

  • Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
  • Clafen este destinat administrarii pe piele.
  • Adulti: Clafen se administreaza de 3 - 4 ori pe zi la nivelul zonei afectate. Doza administrata la fiecare aplicare variaza in functie de suprafata zonei afectate, fiind de aproximativ 2 - 4 g gel (corespunzator la aproximativ 5 - 10 cm gel).
  • Pentru a realiza absorbtia gelului efectuati un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate.
  • Dupa fiecare aplicare, spalati atent mainile. Cu exceptia unor cazuri strict recomandate, in cazul traumatismelor de tesuturi moi sau reumatismului abarticular, gelul nu trebuie utilizat mai mult de 14 zile, iar in cazul durerilor din artrite, pe o perioada mai mare de 28 zile. Daca dupa 5 zile de tratament nu observati ameliorarea manifestarilor sau acestea se agraveaza, trebuie sa va prezentati la medic care va reevalua tratamentul. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acestmedicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Precautii: Inainte sa utilizati Clafen, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentului medical.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. In primele 5 luni de sarcina puteti sa utilizati Clafen numai la recomandarea medicului, daca este absolut necesar. Incepand din luna a 6-a, nu utilizati Clafen.

Contraindicatii: Nu utilizati Clafen daca sunteti alergic (hipersensibil) la diclofenac sodic, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Avertizari: A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la vederea si indemana copiilor. Nu utilizati Clafen dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Forma de prezentare: Tub cu 100g gel

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.