Efisen M 200mg, 12 comprimate, Solacium

Medicamente fara reteta

Stoc epuizat

6.39 Lei
Stoc epuizat

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

Ce este Efisen M si pentru ce se utilizeaza

Efisen M contine ibuprofen care apartine unei grupe de medicamente numite antiinflamatore nesteroidiene (AINS). Antiinflamatoarele nesteroidiene modifica raspunsul organismului la durere, inflamatie si febra. Efisen M este utilizat pentru ameliorarea durerilor de intensitate usoara pana la moderata: dureri de cap, inclusiv cele de tip migrena, dureri de spate, dureri musculare, dureri de dinti, dureri articulare, dureri menstruale. De asemenea, se poate utiliza in caz de febra asociata cu raceala sau gripa.

Cum sa utilizati Efisen M

Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Dozele recomandate sunt urmatoarele:

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: doza uzuala este de un comprimat filmat Efisen M, administrat la intervale de 4-6 ore. Daca durerea sau febra nu se amelioreaza, se pot adminstra 2 comprimate filmate Efisen M, fara a depasi, insa, 6 comprimate filmate Efisen M in 24 ore.

Comprimatele filmate de Efisen M trebuie inghitite cu un pahar cu apa, preferabil dupa masa.

Copii cu varsta sub 12 ani: Efisen M este contraindicat la copii cu varsta sub 12 ani.

Pacienti varstnici: nu este necesara scaderea dozelor, cu exceptia cazului in care este prezenta insuficienta renala sau hepatica; in acest caz, dozele trebuie stabilite de medic pentru fiecare pacient in parte.

Trebuie sa intrerupeti tratamentul cu Efisen M daca: temperatura continua sa creasca sau febra persista mai mult de 3 zile; durerea se agraveaza sau dureaza mai mult de 10 zile.

Daca aveti impresia ca efectul Efisen M este prea puternic sau prea slab, adresati-va medicului dumneavostra sau farmacistului.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Efisen M
Daca dumneavoastra (sau altcineva) ati luat accidental prea multe comprimate filmate de Efisen M adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital. Luati acest prospect cu dumneavoastra si cutia pentru ca medicul sa stie ce medicament si cate comprimate filmate ati luat.

Daca uitati sa utilizati Efisen M
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Efisen M poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Medicamente precum Efisen M se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral.

Daca aveti oricare dintre urmatoarele reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital: eruptii pe piele, urticarie, mancarime, senzatie de constrictie in piept, dificultati de respiratie sau umflarea fetei, buzelor, limbii, mainilor/picioarelor, lesin; reactii severe la nivelul pielii, cu vezicule, rani sau ulceratii.

Acestea sunt reactii adverse foarte grave. Daca prezentati aceste reactii, puteti avea o reactie alergica grava la Efisen M si aveti nevoie urgent de ingrijire medicala.

Informati-l pe medicul dumneavoastra imediat sau mergeti la cel mai apropiat spital daca prezentati una dintre urmatoarele: sangerari neobisnuite sau tendinta crescuta de sangerare, dureri persistente in gat si infectii frecvente si/sau scaderea numarului globulelor rosii din sange; umflarea fetei, gleznelor sau altor parti ale corpului, cu cresterea sau scaderea brusca a cantitatii de urina eliminata; ingalbenirea pielii si colorarea in galben a albului ochilor, scaderea apetitului alimentar, dureri abdominale; agravarea astmului bronsic; varsaturi cu sange proaspat sau alterat cu aspect de zat de cafea si/sau scaun de culoare inchisa ca smoala; manifestari cardiace sau cresterea tensiunii arteriale.

Informati-l pe medicul dumneavoastra daca prezentati oricare dintre urmatoarele: va simtiti rau (greata, varsaturi), aveti dureri abdominale, indigestie; dureri de cap, ameteli si pierderea auzului; vedere anormala sau tulburari ale vederii.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Forma de prezentare: cutie cu 12 comprimate