Medicamente fara reteta

EllaOne 30mg, 1 comprimat, Hra Pharma

91,99 Lei

Pret / CPR: 91,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: EllaOne 30mg, 1 comprimat, Hra Pharma

7476469

Ce este EllaOne si pentru ce se utilizeaza

EllaOne este un contraceptiv de urgenta. EllaOne este un contraceptiv destinat prevenirii sarcinii dupa un act sexual neprotejat sau daca metoda dumneavoastra de contraceptie a esuat. De exemplu: daca ati avut raporturi sexuale fara protectie; daca prezervativul dumneavoastra sau al partenerului dumneavoastra s-a rupt, a alunecat, s-a desprins sau daca ati uitat sa folositi prezervativ; daca nu v-ati luat comprimatul contraceptiv conform recomandarilor. Trebuie sa luati comprimatul cat mai curand dupa actul sexual si in decurs de maxim 5 zile (120 de ore). Motivul este faptul ca sperma poate supravietui timp de pana la 5 zile in organismul dumneavoastra in urma actului sexual. Acest medicament este adecvat pentru orice femeie aflata la varsta fertila, inclusiv adolescente. Puteti lua comprimatul in orice moment al ciclului menstrual.

EllaOne nu are efect daca sunteti deja gravida. Daca menstruatia dumneavoastra a intarziat, exista posibilitatea sa fi ramas gravida. Cand menstruatia dumneavoastra a intarziat sau cand aveti simptome de sarcina (sani grei, greata de dimineata), trebuie sa consultati un medic sau personalul medical inainte de a lua comprimatul.

Daca aveti raporturi sexuale neprotejate dupa ce ati luat comprimatul, medicamentul nu va preveni o eventuala sarcina. Actul sexual neprotejat in orice perioada a ciclului dumneavoastra menstrual poate duce la sarcina. EllaOne nu trebuie utilizat pentru contraceptia uzuala. Daca nu aveti o metoda de contraceptie cu utilizare regulata, discutati cu medicul dumneavoastra sau personalul medical pentru a alege una care sa vi se potriveasca.

EllaOne contine substanta ulipristal acetat, care actioneaza prin modificarea activitatii hormonului natural progesteron, necesar pentru instalarea ovulatiei. Drept urmare, acest medicament actioneaza prin amanarea ovulatiei. Contraceptia de urgenta nu este eficace in fiecare caz. Din 100 de femei care iau acest medicament, aproximativ 2 vor ramane gravide.

Contraceptia de urgenta nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala. Doar prezervativele va pot proteja de infectiile cu transmitere sexuala. Acest medicament nu va va proteja impotriva infectiei cu virusul HIV sau a oricaror altor boli cu transmitere sexuala (de exemplu, chlamydia, herpes genital, condiloame genitale, gonoree, hepatita B si sifilis). Adresati-va
personalului medical pentru recomandari daca sunteti ingrijorata.

Cum sa luati EllaOne

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus farmacistul, medicul dumneavoastra sau personalul medical. Discutati cu farmacistul sau cu medicul daca nu sunteti sigura.

- Luati un comprimat pe cale orala cat mai curand posibil si nu mai tarziu de 5 zile (120 de ore) dupa ce ati avut un contact sexual neprotejat sau in cazul ineficientei metodei contraceptive. Luati comprimatul fara intarziere.
- Puteti lua comprimatul in orice moment al ciclului menstrual.
- Puteti lua comprimatul in orice moment al zilei, fie inaintea, fie in timpul, fie dupa masa.
- Daca utilizati unul dintre medicamentele care pot impiedica actiunea corespunzatoare a ellaOne sau daca ati utilizat in ultimele 4 saptamani unul dintre aceste medicamente, este posibil ca actiunea ellaOne sa fie mai putin eficace in cazul dumneavoastra. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza ellaOne. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa va prescrie un alt tip de contraceptie de urgenta (non-hormonala), adica un DIU-Cu.

Daca prezentati varsaturi dupa administrarea ellaOne: daca prezentati varsaturi (va este rau, vomitati) in mai putin de 3 ore de la administrarea comprimatului, luati un alt comprimat in cel mai scurt timp.

Daca aveti din nou un contact sexual dupa administrarea ellaOne: daca aveti raporturi sexuale neprotejate dupa ce ati luat comprimatul, medicamentul nu va preveni o eventuala sarcina. Dupa ce luati comprimatul si pana la urmatoarea dumneavoastra menstruatie, trebuie sa utilizati prezervative de fiecare data cand aveti contacte sexuale.

Daca urmatoarea dumneavoastra menstruatie intarzie dupa administrarea ellaOne: dupa ce ati luat comprimatul, este normal ca urmatoarea dumneavoastra menstruatie sa intarzie cu cateva zile. Cu toate acestea, daca menstruatia dumneavoastra intarzie cu mai mult de 7 zile, daca este neobisnuit de redusa cantitativ sau neobisnuit de abundenta sau daca prezentati simptome precum dureri abdominale (de stomac), sensibilitate la nivelul sanilor, varsaturi sau greata, s-ar putea sa fiti gravida. Trebuie sa efectuati imediat un test de sarcina. Daca sunteti gravida, este important sa va consultati medicul. (Vezi pct. „Sarcina, alaptarea si fertilitatea”)

Daca luati mai mult ellaOne decat trebuie: nu s-au raportat reactii adverse ca urmare a administrarii unei doze mai mari din acest medicament decat cea recomandata. Cu toate acestea, adresati-va farmacistului, medicului dumneavoastra sau personalului medical pentru recomandari.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va farmacistului, medicului dumneavoastra sau personalului medical.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Unele simptome, precum sensibilitatea sanilor si durerile abdominale (de stomac), varsaturile (voma), senzatia de rau (greata), sunt, de asemenea, posibile semne de sarcina. Daca menstruatia nu vine si prezentati astfel de simptome dupa ce ati luat ellaOne, trebuie sa efectuati un test de sarcina.

Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): greata, durere sau disconfort abdominal (de stomac), varsaturi; menstruatie dureroasa, durere pelviana, sensibilitate a sanilor; dureri de cap, ameteli, modificari ale dispozitiei; dureri musculare, durere de spate, oboseala.

Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): diaree, senzatie de arsura in capul pieptului, flatulenta, uscaciune a gurii; sangerari vaginale neobisnuite sau neregulate, menstruatie abundenta/prelungita, sindrom premenstrual, iritatie sau secretii vaginale, apetit sexual scazut sau crescut; bufeuri; modificari ale poftei de mancare, tulburari emotionale, anxietate, agitatie, tulburari ale somnului, somnolenta, migrena, tulburari de vedere; gripa; acnee, leziuni pe piele, mancarime; febra, frisoane, indispozitie generala.

Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): durere sau mancarime genitala, durere in timpul contactului sexual, ruptura unui chist ovarian, menstruatie neobisnuit de redusa cantitativ; pierderea capacitatii de concentrare, vertij, tremuraturi, dezorientare, lesin; senzatie neobisnuita la nivelul ochilor, ochi rosii, sensibilitate la lumina; gat uscat, tulburari ale simtului gustativ; urticarie (eruptie pe piele cu mancarime), senzatie de sete.

Forma de prezentare: cutie cu 1 comprimat

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 13.04.2021