Farmacistul Dr.Max

Farmacistul Dr.Max

1639 articole
La Farmacia Dr.Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
 • Balon gastric: ce este si cand e recomandat?

  Balonul gastric este o varianta non-chirurgicala, temporara, care ajuta la reducerea greutatii corporale la persoanele care se confrunta cu obezitate. Procedura vizeaza introducerea unui balon medical in stomac, rolul acestuia fiind acela de a limita cantitatea de alimente ingerate, conferind totodata senzatia de plin mult mai rapid.
  Balon gastric: ce este si cand e recomandat?
 • Nimfomania: cauze, simptome, tratament

  Dorintele si comportamentele sexuale sunt normale atat in persoanele de sex feminin, cat si in persoanele cu gen masculin. Dar gandurile, fanteziile si comportamentele excesive in aceasta directie pot duce la aparitia unor conditii serioase. Despre nimfomanie si celelalte concepte asociate nimfomaniei, vom discuta in randurile urmatoare.
  Nimfomania: cauze, simptome, tratament
 • Sevraj: cauze, simptome, tratament

  Daca ai folosit o substanta sau un produs categorizat ca avand un potential ridicat de dependenta si opresit brusc utilizarea acestuia, poti experimenta o varietate de simptome de sevraj.
  Sevraj: cauze, simptome, tratament
 • Sindromul Klinefelter: cauze, simptome, tratament

  Anumite afectiuni se petrec aleatoriu, fara cauze care pot deriva din problemele de sanatate ale parintilor sau alti factori de mediu. In aceasta categorie intra si sindromul Klinefelter, despre care vom discuta explicit in urmatoarele randuri.
  Sindromul Klinefelter: cauze, simptome, tratament
 • Mahmureala: cauze, simptome, remedii

  Deja cunoastem cu totii cine este principalul vinovat din spatele unei mahmureli: consumul excesiv de alcool. Dar nu este intodeauna despre alcool in sine. Efectele sale diuretice sau de deshidratare provoaca, de fapt, cele mai multe simptome de mahmureala. De asemenea, substantele chimice numite congeneri pot provoca o senzatie intensa de mahmureala.
  Mahmureala: cauze, simptome, remedii
 • Testul Babes-Papanicolau: ce este si cand se recomanda?

  Testul Babes-Papanicolau este o procedura de screening pentru cancerul de col uterin. Rolul acestui test este acela de a identifica eventualele celule precanceroase sau canceroase de la nivelul colului uterin. Procedura se realizeaza la cabinetul medical, poate fi usor inconfortabila, dar nu provoaca durere pe termen lung, doar un usor disconfort (1).
  Testul Babes-Papanicolau: ce este si cand se recomanda?
 • Emotii negative: ce sunt si cum le putem gestiona?

  Ca fiinte umane, de-a lungul vietii experimentam atat emotii pozitive, cat si emotii negative, care influenteaza modul in care ne raportam la sine si la cei din jur, precum si perspectiva pe care o avem fata de situatiile pe care le intampinam. Te invitam sa parcurgi acest articol pentru a afla exemple de emotii negative si metode cu ajutorul carora le poti gestiona, cu scopul de a iti imbunatati...
  Emotii negative: ce sunt si cum le putem gestiona?
 • Tensiunea la copii: de ce este important sa o verifici si care sunt valorile normale?

  Valorile tensiunii la copii variaza mai mult decat in cazul adultilor, in functie de o varietate de factori care trebuie avuti in vedere atunci cand se interpreteaza rezultatele. Recomandarea generala este ca masurarea periodica a tensiunii sa inceapa in jurul varstei de trei ani, deoarece tensiunea arteriala marita sau hipertensiunea a devenit o problema din ce in ce mai comuna, inclusiv in randul...
  Tensiunea la copii: de ce este important sa o verifici si care sunt valorile normale?