Farmacistul Dr.Max

Farmacistul Dr.Max

449 articole
 • Vaccinul antigripal în contextul pandemiei COVID-19

  Posibilitatea unei coinfecții de virus gripal și noul Coronavirus provoacă îngrijorare și frică, însă, după aproape 2 ani de pandemie, un lucru este cert: vaccinul poate salva vieți!

  Află cum se manifestă gripa și infecția de COVID-19, ce beneficii au vaccinurile antigripale și anti COVID și de ce se recomandă administrarea ambelor tipuri de vaccin.

  Vaccinul antigripal în contextul pandemiei COVID-19
 • Otita: cauze, simptome, tratament

  Infectiile urechii pot fi mai frecvente la copii decat la adulti, dar pot aparea si la varste mature. Spre deosebire de infectiile urechii din perioada copilariei, care sunt adesea minore si trec rapid, cele ce au loc la varste adulte pot semnala probleme de sanatate mai grave.

  Otita: cauze, simptome, tratament
 • Infarctul miocardic: simptome, masuri de prim ajutor, recuperare

  Infarctul miocardic reprezinta o urgenta medicala. In cazul in care o persoana suspecteaza ca sufera un infarct miocardic trebuie sa apeleze serviciul de urgenta 112. Iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta boala, pentru a recunoaste primele semne ale sale.

  Infarctul miocardic: simptome, masuri de prim ajutor, recuperare
 • Boala Alzheimer: cauze, simptome, tratament

  Boala Alzheimer afecteaza frecvent persoane aflate la varste de peste 65 de ani, dar se poate instala si la persoane aflate la varste mai tinere. In cele ce urmeaza, va prezentam cauzele, simptomele si metodele de tratament ale bolii Alzheimer.

  Boala Alzheimer: cauze, simptome, tratament
 • Diabetul zaharat: Tipuri, cauze, simptome, tratament

  Va confruntati cu niveluri ridicate ale glicemiei? In cele ce urmeaza va prezentam ce inseamna diabetul zaharat, tipuri de diabet, cauze, simptome si metode de tratament.

  Diabetul zaharat: Tipuri, cauze, simptome, tratament
 • Iritatii ale pielii: tipuri, cauze, tratament, cosmetice recomandate

  Multi dintre noi ne-am confruntat de-a lungul timpului cu cel putin un tip de iritatie a pielii. In cele ce urmeaza, vom descoperi impreuna care ar putea fi posibilele motive pentru care acestea apar si cum le putem preveni.

  Iritatii ale pielii: tipuri, cauze, tratament, cosmetice recomandate
 • Gripa: simptome, tratament, preventie

  Gripa sezoniera este o afectiune respiratorie si contagioasa, provocata de un virus. Afectiunea poate cauza complicatii severe precum pneumonie, sinuzita, astm, otita, dar nu numai.

  Gripa: simptome, tratament, preventie
 • Cardiomiopatie: Cauze, simptome, tratament

  Ce se intampla atunci cand muschiul inimii slabeste si face dificila pomparea sangelui la nivelul organismului? In cele ce urmeaza, va prezentam ce este cardiomiopatia, care sunt cauzele de aparitie a bolii, simptomele si metodele de tratament.

  Cardiomiopatie: Cauze, simptome, tratament