Stresul si caderea parului

18. 8. 2021 · Farmacistul Dr. Max · 2 minute de citit

Daca firele iti cad aparent fara motiv, sistemul tau nervos necesita intariri. Sunt mai multe cauze ce stau la baza pierderii podoabei capilare si toate necesita sa fie investigate.

Gena calvitiei este una puternica in randul barbatilor romani, ei fiind mult mai afectati decat femeile si de la o varsta mai timpurie. Cu toate astea, fenomenul are un impact negativ mai puternic pentru o femeie, deoarece aspectul si lungimea parului sau este o carte de vizita si determina felul in care ea arata si este perceputa. Daca gena care produce pierderea parului nu este ereditara, se pot studia membrii familiei si compara fotografiile lor timpurii cu cele recente, atunci raman cateva alte variante ce pot cauza aceeasi problema si care necesita cercetate.

Daca te confrunti cu par din ce in ce mai subtire si lipsit de viata, fara sa fie responsabile medicamentele, atunci poti incerca sa iei o pauza de la gama de sampon/ balsam, plus ustensilele de coafat obisnuite, si sa incerci un regim diferit si naturist de ingrijire. Daca ai eliminat toti acesti factori si totusi parul tau este vizibil afectat, stilul tau de viata ar putea avea un impact negativ asupra sistemului nervos. Exista legaturi demonstrate intre ce mananci si cat dormi, pe de o parte, si cum se prezinta parul, pielea sau unghiile, pe de alta.

Exista o corelatie evidenta intre nivelul de stres si alopecie, asa ca nu e de mirare ca pierderea podoabei capilare se intampla in perioade agitate, aglomerate sau traumatice. Schimbarile de la serviciu, de acasa sau din relatii, mai ales cele legate de despartiri, reprezinta motivul principal pentru care sistemul nervos e perturbat, perturband, la randul lui, celelalte sisteme din corpul fizic. Intelegerea acestui fenomen, mai intai, apoi micile schimbari pozitive graduale te vor trece peste perioada critica si vor stopa si caderea parului.

Alopecia poate fi provocata de alti cativa factori. In randul femeilor, este vorba de schimbarile hormonale din timpul sarcinii, care declanseaza pe rand indesirea firelor, apoi rarirea lor si in final, reglarea ciclului natural de crestere-stagnare-cadere-regenerare, dupa cateva luni de la nastere. De asemenea, administrarea unui tratament medicamentos declanseaza de obicei fragilizarea sau pierderea firelor, de aceea e bine sa fii atenta la cum se prezinta suvitele inainte si dupa.

Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor