Manichiura cu gel: Ce trebuie sa stii?

17. 8. 2021 · Farmacistul Dr.Max · 2 minute de citit

Traim pe repede-inainte, de aceea ingrijirea manichiurii trebuie sa fie simplificata. Procedura folosirii gelului semipermanent nu este neaparat mai simpla, dar categoric este mai de durata decat manichiura clasica. Procesul aplicarii gelului poate dura chiar si o ora si jumatate, insa odata realizat, manichiura rezista pana la trei-patru saptamani.

Timp in care nu-ti mai faci griji ca sare oja. In plus, poti alege dintr-o multitudine de culori si modele. Exista geluri termo care isi schimba culoarea in functie de temperatura de afara.

Cum se realizeaza

Se pilesc unghiile si se indeparteaza cuticulele (cel mai bine se imping, nu se taie). Unghiile se curata foarte bine cu un dizolvant fara acetona, apoi se aplica un agent de aderenta si se polimerizeaza la lampa UV. Se aplica apoi gelul pe tota suprafata unghiei o data sau de doua ori, in functie de consistenta si se pun din nou la lampa UV. Se degreseaza unghia, cu ajutorul unei dischete imbibate in degresant de gel UV si se aplica un gel de sigilare intr-un strat subtire si se polimerizeaza la lampa UV. Se trateaza cuticulele cu un ulei special.

Cum le intretii

Intretinerea cu gel este o operatiune delicata si daca nu este efectuata corect te poate costa sanatatea unghiilor. Atentie sa nu ramana aer intre gel si unghie, pentru ca acolo se poate dezvolta o forma de mucegai al unghiei. Cand se lucreaza cu freza, trebuie manuita cu grija mai ales in zona cuticulei, pentru a nu se crea santuri pe unghie. Unghiile trebuie pilite si pe dedesubt din considerente de igiena, dar si estetice, pentru a nu fi foarte groase

Posibile dezavantaje

Din pacate, nu poti da jos gelul acasa. Daca vei incerca sa indepartezi bucati de gel de pe unghie vei scoate si stratul de la suprafata unghiei si ea va avea nevoie de cateva luni pentru a se regenera. Fie ca ai manichiura realizata cu gel semipermanet sau oja obisnuita, unghile tale au nevoie sa respire. E de preferat sa faci mici pauze, timp in care sa le tratezi cu ulei de masline caldut sau cu zeama de lamaie pentru a le fortifica.