testsanofi3Ce este constipatia calatorului?

După cum ne sugerează și denumirea, constipația călătorului este o tulburare a frecvenței scaunelor aparută în timpul vacanței, deoarece rutina zilnică nu mai este cea de acasă. Acest simptom, neplăcut poate fi întâlnit la toate categoriile de varstă, de la copii și pană la adulți și vârstnici.

Cum apare?

Lipsa miscarii

Drumul până la destinație poate fi spectaculos, însă perioadele lungi de condus sau zborurile îndelungate contribuie la apariția constipației, pentru că ajungi să nu mai faci deloc mișcare.

Alimentatia

În timpul vacanței, alimentația se schimbă destul de mult. Chiar dacă încerci să mănânci sănătos, sistemul tău digestiv nu este obișnuit cu unele preparate, așa că digestia poate să funcționeze mai greu, în special în cazul mâncărurilor grase și al meselor copioase.

Mediul străin

În mod inconștient, corpul nostru reacționează la factori externi, iar sistemul digestiv nu face excepție. Acest lucru este valabil în mod special în timpul vacanței, pentru că totul este nou, de la oraș pană la baia din camera de hotel. Sub influența mediului străin apare stresul, iar colonul își reduce activitatea și constipația poate să apară.

Ce poti sa faci?

Mai multa miscare

Daca ai un drum lung de facut cu mașina, nu uita să faci pauze dese și să te miști pe cât posibil, chiar dacă o faci in spațiul de popas de la marginea șoselei.

Atenție la ce mănanci

Încearcă să compensezi mesele copioase și grase cu preparate mai ușoare. Nu uita de aportul de fibre necesare pentru funcționarea corespunzătoare a colonului.

Relaxează-te!

Nu uita, ești în vacanță. Chiar dacă totul îți este străin și ai nevoie de timp să te acomodezi, amintește-ți să te bucuri de toate lucrurile frumoase pe care le descoperi în vacanță și să te relaxezi.

Ce este constipatia calatorului?

Dupa cum ne sugereaza si denumirea, constipatia calatorului este o tulburare a frecventei scaunelor aparuta in timpul vacantei, deoarece rutina zilnica nu mai este cea de acasa. Acest simptom, neplacut poate fi intalnit la toate categoriile de varsta, de la copii si pana la adulti si varstnici.

Cum apare?


Lipsa miscarii

Drumul pana la destinatie poate fi spectaculos, insa perioadele lungi de condus sau zborurile indelungate contribuie la aparitia constipatiei, pentru ca ajungi sa nu mai faci deloc miscare.


Alimentatia

In timpul vacantei, alimentatia se schimba destul de mult. Chiar daca incerci sa mananci sanatos, sistemul tau digestiv nu este obisnuit cu unele preparate, asa ca digestia poate sa functioneze mai greu, in special in cazul mancarurilor grase si al meselor copioase.


Mediul strain

In mod inconstient, corpul nostru reactioneaza la factori externi, iar sistemul digestiv nu face exceptie. Acest lucru este valabil in mod special in timpul vacantei, pentru ca totul este nou, de la oras pana la baia din camera de hotel. Sub influenta mediului strain apare stresul, iar colonul isi reduce activitatea si constipatia poate sa apara.

Ce poti sa faci?

Mai multa miscare

Daca ai un drum lung de facut cu masina, nu uita sa faci pauze dese si sa te misti pe cat posibil, chiar daca o faci in spatiul de popas de la marginea soselei.

Atentie la ce mananci

Incearca sa compensezi mesele copioase si grase cu preparate mai usoare. Nu uita de aportul de fibre necesare pentru functionarea corespunzatoare a colonului.

Relaxeaza-te

Nu uita, esti in vacanta. Chiar daca totul iti este strain si ai nevoie de timp sa te acomodezi, aminteste-ti sa te bucuri de toate lucrurile frumoase pe care le descoperi in vacanta si sa te relaxezi.