Mierea cruda Colonia este o miere naturala, pura, neprocesata termic, pastrandu-si astfel intacte si vii enzimele si vitaminele care ii confera calitati nutritive si beneficii de exceptie. Mierea de mana se mai numeste si miere de padure deoarece ea se obtine in zonele de padure care pot fi atat de conifere (brad, molid, pin, etc) cat si de foioase (artar, stejar, etc)
Mierea de mana nu provine din nectar, ci din mana -secretia afidelor- o substanta dulce care se gaseste in anumite perioade ale anului pe frunzele sau tulpinile unor arbori (rasinoase, stejar). – afidele – niste insecte mici care se hranesc cu seva copacilor si care elimina o substanta dulce, mana, culeasa ulterior de albine.
In comparatie cu alte tipuri de miere, mierea de mana este mai bogata in minerale, cum ar fi mangan, fosfor, zinc, cobalt si sulf. In plus, in ea regasim si calciu, magneziu, fier si potasiu in cantitati mai ridicate, impreuna cu polifenoli si alti antioxidanti si prebiotice (sursa de hrana pentru bacteriile din intestine care contribuie la o buna digestie).
Mierea de mana are o cantitate mai redusa de glucoza decat mierea obtinuta din nectarul florilor si in ea se gaseste un procent mai ridicat de zaharuri complexe. Ceea ce face mierea de mana speciala este compozitia ei nutritionala si beneficiile unice, ea contribuind la sanatatea sistemului digestiv, respirator si a pielii. Aceasta ajuta la combaterea oboselii, calmeaza tusea si durerile de gat, imbunatateste aspectul pielii si calmeaza gastrita, putand fi utila chiar in tratarea ulcerelor gastrice.
Beneficii:
- Mierea de mana are proprietati antiinflamatorii, este antioxidanta, imunostimulanta, ajuta la vindecarea unor boli bacteriene, dermatologice, degenerative, inflamatorii si autoimune.
- Folosit extern este benefic pentru rani si boli antireumatice.
- De asemenea, este folosit impotriva inflamatiei ovarelor.
- Este util in afectiuni respiratorii.
Mod de utilizare: Folosit ca expectorant si calmant a respiratiei pentru bolile pulmonare si tusea cronica. Bun pentru astm si bronsita. Daca mierea este consumata cu fagure, aceasta va avea efecte bronhodilatatoare.
Precautii:
- Produsele apicole nu sunt recomandate copiilor sub varsta de 1 an.
- Cristalizarea (zaharisirea) mierii este un proces natural ce confirma faptul ca mierea este cruda si atesta calitatea superioara a acesteia.
- Deoarece produsele apicole sunt produse de catre de albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietatilor organoleptice, de aceea culoarea, gustul, mirosul sau aspectul putand sa varieze de la un lot la altul, fara a influenta beneficiile si calitatea produselor.
- Informatiile prezentate sunt de natura informativa si nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescriptiile medicilor specialisti.
Forma de prezentare: 270g