Dieta si nutritie

Fructe uscate goji, 90g, Solaris

Brand: SOLARIS
11,49 Lei

Pret / BUC: 11,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Fructe uscate goji, 90g, Solaris

7504254

Micile bobite rosii, fructe bace bogate in antioxidanti si proprietati medicinale remarcabile cunoscute inca de mii de ani in China antica, poarta numele de goji. Supranumite si „fructele longevitatii” sau „fructele fericirii”, fructele de goji au fost uneori considerate o veritabila fantana a vietii. Stiati ca in Ningxia Hui, o regiune din nordul Chinei in care fructele de goji se cultiva si sunt consumate zilnic, exista de 16 ori mai multi centenari decat in alte regiuni?

Goji este originar din Asia si se cultiva in special in China (principalul producator de goji la nivel mondial), dar si in Tibet, Mongolia, Marea Britanie, Canada si Statele Unite ale Americii.

Fructele de goji fac parte din familia Solanaceae, aceeasi din care fac parte si cartofii, rosiile, vinetele si ardeiul iute, si cresc intr-un arbust care poate ajunge pana la o inaltime de 1,5 metri. Arbustul infloreste, de regula, primavara, florile sale sunt de culoare lila, iar fructele variaza, ca si colorit, de la portocaliu inchis pana la rosu intens.

Exista doua tipuri principale de goji,  acesta fiind cunoscute sub doua denumiri diferite:

Lycium Barbarum (goji tibetan) – specie cu seminte mai mici, dulci-acrisoare si zemoase. Acest tip de goji este cel care se cultiva si se consuma in mod uzual
Lycium Chinense (goji chinezesc) – specie cu seminte mai mari si gust amarui
Fructele de goji pot fi integrate in alimentatie crude, congelate, sub forma de suc sau deshidratate. Cel mai frecvent insa, ele sunt comercializate in forma lor deshidratata sau rareori in compozitia unor extracte medicinale goji.

Aflandu-se intr-un proces de ascensiune constanta in popularitate, atat la nivel mondial, cat si pe piata romaneasca, fructele de goji sunt apreciate ca superaliment intrucat sunt bogate in antioxidanti, vitamine, minerale, carotenoide si flavonoide, avand o multime de beneficii asupra organismului.

Valorile nutritionale ale fructelor de goji pentru 100g de fructe deshidratate contin:

64,41g – glucide;
4,8g – fibre;
14,7g – protein;
1,79g – lipide;
321kcal.
Goji este o sursa bogata de carbohidrati si proteine, dar si de antioxidanti (in special carotenoide, precum beta-carotenul, zeaxantina, luteina si licopenul) si flavonoide. Totodata, fructele de goji contin 18 aminoacizi si regasim in compozitia lor urmatoarele vitamine si minerale:

vitamina A (mai multa decat gasim in morcov), vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6), vitamina C (mai multa decat in portocale, asigurand 80% din necesarul zilnic de vitamina C), vitamina E
minerale precum: calciu, fier, zinc, cupru, potasiu, seleniu, magneziu, fosfor

Beneficii:

Atunci cand includem in alimentatia noastra goji, beneficiile pe care le confera organismului pot fi observate cu usurinta. Astfel, desi este un fruct de dimensiuni foarte mici, goji are o multime de proprietati atat nutritive, cat si medicinale sau terapeutice.

 - imbunatatesc functia sistemul imunitar prin intermediul antioxidantilor care lupta impotriva stresului oxidativ, prevenind imbolnavirea. Fructele de goji sunt situate pe primele pozitii ale scarei ORAC, avand o capacitate foarte mare de absorbtie a radicalilor liberi ai oxigenului.
 - mentin sanatatea oculara prin continutul bogat de carotenoide, vitamina A si, in special antioxidantul zeaxantina, reduc riscul de degenerescenta maculara, imbunatatesc si sustin sanatatea ochilor.
  - energizant si nutritiv datorita continutului bogat de carbohidrati si proteine favorizeaza recuperarea convalescentilor si combat sindromul de oboseala cronica.
  - reduc nivelul de colesterol si stabilizeaza glycemia.
  - efectul regenerant este dat de antioxidantii din fructele de goji ce incetinesc procesele de imbatranire, prin actiunea pe care o au impotriva radicalilor liberi.
  - actiune antitumorala demonstrate conform unor studii stiintifice, extractul din fructele de goji este asociat cu o actiune antitumorala eficienta, datorita compusului numit beta-sisterol, dar si flavonoidelor precum quercitina si kaempferol-ul.
 - mentine sanatatea inimii si a sistemului cardiovascular prin reglarea tensiunii arteriale si previne riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
 - contribuie la detoxifierea ficatului.
 - mentine sanatatea pielii – in special datorita continutului bogat de beta-caroten si a altor antioxidanti care impiedica deteriorarea colagenului de la nivelul pielii. Totodata, protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor UV.
 - cresc libidoul si fertilitatea – in special frunzele, dar si fructele de goji.
 - contribuie la scaderea in greutate – indeosebi sucul de goji, asociat cu o alimentatie adecvata si exercitii fizice, sau fructele, consumate intre mese, ca o gustare ce confera satietate.
 - contribuie la buna functionare a sistemului digestiv.
 - imbunatatesc calitatea vietii, confera o stare de bine prin consumul regulat de goji se observa aparitia starilor de calm si poate combate depresia si anxietatea.
 - faciliteaza un somn odihnitor

Mod de consum:

Fructele de goji sunt alegerea potrivita pentru un strop de culoare, savoare si aroma, adaugate in alimentatia zilnica. Se pot consuma fructele proaspete proaspete, sucul sau goji deshidratate.

Goji deshidratat poate fi mancat ca atare, ca o gustare rapida intre mese, impreuna cu nuci, migdale, caju, alte seminte sau cu fructe precum merele.

Totodata, puteti consuma goji la micul dejun, adaugand fructele deshidratate la cerealele cu lapte, in iaurt sau in suc. Poti pune goji si in compozitia smoothie-urilor, a shake-urilor si in orice tip de bautura calda.

Goji se foloseste in realizarea retetelor favorite de prajituri, briose, tarte, chec sau in budinci. Nu uitati sa le hidratati cateva minute in apa fierbinte pentru a se inmuia.

O varianta mai creativa de a consuma goji presupune sa il adaugi in supe sau salate.

Forma de prezentare: punguta de 90g

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 21.04.2021