Suplimente alimentare

Antibalonare, 15 capsule moi, Fares

Brand: FARES
23,99 Lei

Pret / CPS: 23,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Antibalonare, 15 capsule moi, Fares

7533442

Feniculul si menta ajuta in caz de flatulenta si spasme intestinale.

Proprietati:

Fructele de cardamom au fost descrise prima data de catre Dioscorides si Plinius. Un remediu denumit Cardamom este mentionat de catre Hippocrates, Theophrastus si Dioscorides, primul dintre acestia utilizandu-l in medicina. Acestea au fost consumate ca si condiment in principal in partile din sudul Europei. Efectele sale sunt cele ale plantelor aromatice, foarte agreabile si reconfortante si sunt folosite atat pentru aroma, cat si pentru proprietatile invioratoare si intaritoare.

Coriandrul este o planta indigena din Europa de Sud si Orient, cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru utilizarea medicala si in gastronomie, mentionata in papirusul Ebers (1550 i.Hr.). Conform Galenoterapiei lui Marin Popescu, Dr., 1943, „nu se poate contesta actiunea sa tonifianta asupra stomacului, proprietatea carminativa si calitatea de a fi usor stimulant digestiv”.

Menta era cunoscuta de daci sub numele de mantia, mentia, minta. in Papyrus Ebers se mentioneaza ca izma a fost folosita in Egipt cu 1550 de ani i.Hr. Aceasta este amintita atat in scrierile grecesti ale lui Dioscorides, cat si in cele latinesti de catre Columella, Pilnius cel Batran si altii. Calitatile curative ale mentei sunt mentionate si in lucrarile medicilor antici precum Hippocrates si Paracelsus. Lonicerus scria in 1564 despre proprietatile curative ale mentei in editia a III-a a publicatiei Synopsis Stirpium Britannicum. in zilele noastre o cunoastem pentru calitatile digestive, reconfortante, aroma placuta ce aduce o nota de prospetime.

Feniculul era cunoscut de vechii egipteni, arabi si chinezi. Este o planta perena nativa in bazinul Mediteranean, in prezent mult cultivata in tarile europene. Utilizarile terapeutice moderne ale feniculului in Germania si Statele Unite isi au radacinile in medicina traditionala greaca, practicata de Hippocrates si mai tarziu de Dioscorides. Este utilizata pe scara larga in medicina traditionala araba.

Coada soricelului a aparut mentionata in cartile farmaceutice medievale. in India este un valoros remediu din timpuri indepartate. Este apreciata pentru ca faciliteaza digestia si contribuie la functionarea normala a tractului intestinal.

Alchimistul si medicul Paracelsus, la inceputul secolului XVI, selecta roinita pentru a prepara al sau „elixir vitae”, prin care marturisea ca va revigora si intari organismul omului, aducandu-l aproape de imortalitate. Astazi stim ca roinita este o planta consacrata, cartile, tratatele si farmacopeile documentand indelungata utilizare traditionala a acesteia, precum si efectului linistitor general asupra organismului, fiind benefica pentru o digestie relaxata si o stare generala destinsa.

Ghimbirul este un vechi condiment indian, care a fost cultivat din antichitate atat de catre indieni, cat si de catre chinezi. Ghimbirul este adesea mentionat in Farmacopeile chinezesti, in Ayur-Vedas Susrutas, in literatura sanscrita dar si in scrierile grecilor si romanilor antici. Celsus, Dioscorides si Plinius il tratau ca pe un condiment cunoscut. Raspandirea sa in Europa s-a produs foarte rapid, la inceputul secolului XI fiind inregistrat in scrierile anglo-saxone.

Scortisoara este mentionata atat in Biblie, cat si in scrierile medicilor si istoricilor greci si romani antici (Theophrastus, Herodot, Dioscoride, Galen, Pliniu). A fost utilizata ca si condiment de mii de ani, referiri gasindu-se si in Biblie. Portughezii au fost primii care au gasit arborele de scortisoara in Sri Lanka la inceputul secolului XVI, aceasta fiind apoi importata in Europa in secolele XVI si XVII. Scortisoara contine un ulei esential bogat in aldehida trans-cinamica si eugenol, care este folosit de multa vreme in sistemul Ayurvedic, printre altele pentru efectul sau tonic, stomahic.

Ingrediente: Ulei vegetal de floarea soarelui 162 mg; ulei esential de cardamom (Cardamomi aetheroleum) 18,9 mg; ulei esential de coriandru (Coriandri aetheroleum) 18,9 mg; ulei esential de menta (Menthae aetheroleum) 18,9 mg; ulei esential de fenicul (Foeniculi aetheroleum) 13,5 mg; ulei esential de coada soricelului (Millefolii aetheroleum) 13,5 mg; ulei esential de roinita (Melissae aetheroleum) 8,1 mg; extract de ghimbir (Zingiberis rhizoma) standardizat in min. 15% gingeroli 8,1 mg; ulei esential de scortisoara (Cinnamomi aetheroleum) 8,1 mg.

Mod de administrare:

  • Copii 7-14 ani: cate 1 capsula pe zi.
  • Copii de peste 14 ani si adulti: cate o capsula de 2-3 ori pe zi.
  • Se administreaza la nevoie. Administrarea zilnica se poate face pana la 2 saptamani, dupa care este necesara o pauza de 2 saptamani.

Forma de prezentare: Cutie cu 15 capsule moi

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 14.12.2022