Troxevasin gel 2%, 100 g, Actavis

Medicamente fara reteta

Brand: ACTAVIS
Campanie nationala Dr.Max

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

28,49 Lei
Stoc epuizat

Descriere si prospect: Troxevasin gel 2%, 100 g, Actavis

7508183

Insuficienta venoasa cronica; boala varicoasa si hemoroizi; tromboflebite superficiale, acute si sindrom posttromboflebitic; dureri postfleboscleroza

Actiune terapeutica:
Medicatia capilarelor (capilarotonice); bioflavonoide

Ingrediente:
100 g gel contin troxerutina 2 g si excipienti: carbomer 940, edetat disodic, clorura de benzalconiu, trietanolamina, apa purificata.

Grupa farmacoterapeutica: 

Medicatia capilarelor (capilarotonice); bioflavonoide.

Indicatii:
Troxevasin, gel 2%, este indicat pentru tratament simptomatic local in caz de: insuficienta venoasa cronica, boala varicoasa si hemoroizi, tromboflebite superficiale, acute si sindrom posttromboflebitic, dureri postfleboscleroza.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la troxerutina sau la oricare dintre excipientii produsului.

Precautii:
Reactiile de hipersensibilitate sunt mai frecvente la pacienti cu boli cutanate si/sau alergice.

Interactiuni:
Nu au fost constatate interactiuni cu alte medicamente sau substante. Troxevasin, gel 2%, poate fi administrat singur sau concomitent cu Troxevasin, capsule.

Atentionari:
Troxevasin, gel 2% se aplica numai pe suprafete cutanate intacte. Acesta nu trebuie aplicat pe mucoase, rani deschise sau la nivelul ochilor. Folosirea troxerutinei la pacientii cu hemoroizi obliga, in prealabil, la un diagnostic proctologic atent, pentru a exclude afectiuni care necesita alte interventii terapeutice. In caz de criza hemoroidala folosirea troxerutinei nu dispenseaza de tratamentul specific pentru alte afectiuni anale. Tratamentul cu troxerutina trebuie sa fie de scurta durata. Daca simptomele nu cedeaza repede este necesara reconsiderarea atitudinii terapeutice. Sarcina si alaptarea: in urma administrarii Troxevasin la femelele gestante de soarece si sobolan nu s-au evidentiat efecte embriotoxice si teratogene. Totusi, nu se recomanda utilizarea produsului in primul trimestru de sarcina. De asemenea, nu se recomanda administrarea in timpul alaptarii. Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
Troxevasin, gel 2% nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.  A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Mod de utilizare:
Troxevasin, gel 2%, este recomandat numai pentru aplicare locala. Gelul se aplica in strat subtire pe suprafetele afectate de varice sau hemoroizi - tegumente, mucoasa anala intacte, de 2 ori/zi, dimineata si seara, masand usor pana la absorbtia completa. Efectul tratamentului cu Troxevasin, gel 2% depinde de aplicarea regulata in doze corespunzatoare si pe o perioada indelungata (2-3 saptamani). Supradozaj: nu s-au raportat cazuri de supradozaj.

Reactii adverse:
In cazuri rare este posibil sa apara reactii alergice cutanate - urticarie, eczeme si dermatite.

Forma de prezentare: 100 g

 

 

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 19.04.2021