SanoVita

  (190)
SanoVita
Sortare dupa
  • Alunele copate sunt o gustare deosebita la birou, in parc, in drumetie.
  • Bogate in minerale si carbohidrati, asigurand energia necesara pentru o perioada lunga de timp.
  • Bulgurul este un aliment cu care puteti slabi. Singura dieta in care bulgurul nu este potrivit este aceea gandita pe baza reducerii la minim a carbohidratilor, intrucat acest aliment contine carbohidrati. Bulgurul este rezultatul prelucrarii mai multor tipuri de grau cu bob dur.
  • Prin continutul ridicat de potasiu, provitamina A (caroten), vitamine (B1, B2, PP), fosfor, fier si fibre, caisele combat anemia, ajuta digestia, elimina grasimile si regenereaza celulele. Fortifica organismul si lupta impotriva bacteriilor si a infectiilor.
  • Fulgii de cereale constituie o hrana de buna calitate, fiind recomandati sportivilor si copiilor aflati in crestere. Amestecul din fulgi de cereale integrale si fulgi de porumb este un produs cu valoare energetica mare, bogat in fibre, proteine si vitamine.
  • Supliment alimentar bogat in vitamine si minerale. Contine complexul de vitamine B, vitamina E, minerale, proteine si aminoacizi.
  • Supliment alimentar bogat in vitamine si minerale. Contine complexul de vitamine B, vitamina E, minerale, proteine si aminoacizi. Se foloseste pentru a imbunatati valoarea nutritiva si gustul mancarurilor, avand un gust asemanator branzeturilor. Se poate folosi si ca agent de legare (inlocuitor de ou) in chiftelute, perisoare, drob.
  • Produsul ajuta digestia sa fie rapida si usoara, datorita taratelor continute. Alaturi de acesti fulgi, organismului nu-i mai lipseste pentru necesarul zilnic decat calciul din laptele consumat dimineata, impreuna cu cereale si cateva legume si fructe crude.
  • Fulgii de grau cu tarate ajuta digestia sa fie rapida si usoara, datorita taratelor continute. Alaturi de acesti fulgi, organismului nu-i mai lipseste pentru necesarul zilnic decat calciul din laptele consumat dimineata impreuna cu cereale si cateva legume si fructe crude.
  • Consumul zilnic a fulgilor de porumb, aduce organismului numeroase beneficii, precum cresterea rezistentei acestuia la infectii prin intarirea sistemului imunitar si mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular.
  • Secara este cunoscuta ca sursa importanta de vitamine si minerale, un aliment energizant, nutritiv si purificator. Este o sursa de fibre hranitoare pentru intreaga zi si iti ofera imediat senzatia de satietate.
  • Glutenul este o proteina care se gaseste in componenta boabelor de grau, acest produs ofera consistenta si un gust special produselor de panificatie, cremelor si sosurilor.
  • Tonic general al organismului, goji este fructul cu cea mai mare concentratie de antioxidanti. Contine polizaharide, aminoacizi, uleiuri esentiale, vitamine C, B1, B2, B6, E, magneziu, fier, potasiu si betacaroten.
  • Untul de arahide contine aproximtiv 8% fibre alimentare, cu ajutorul carora regleaza nivelul zaharului din sange si reduce colesterolul "rau". Untul din arahide este crocant, datorita bucatilor de arahide pe care le are in compozitie.
  • Hrisca este o cereala populara in tarile vestice, fiind un aliment complex, ce protejeaza organismal de factorii externi si il fortifica mai ales in sezonul rece si la inceputul primaverii. Hrisca este bogata in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre si minerale ca fosfor, magneziu, zinc, seleniu si fier. Poate fi folosit la sarmale, mancaruri sau in panificatie.
  • Curata peretii vaselor de sange, fortifica musculatura cardiaca, imbunatateste memoria, scade colesterolemia, convertind colesterolul si alte lipide in substante hidrosolubile, usor de eliminat din organism. Se consuma ca atare, ca supliment alimentar sau ca agent de legare diferite preparate culinare sau cosmetice.
  • Migdalele crude constituie o gustare hranitoare si o sursa excelenta de fibre si proteine de buna calitate, cat si de acizi grasi Omega-3 ce previn complicatiile cardiovasculare si impiedica formarea cheagurilor de sange. Migdalele ajuta la remineralizarea organismului, prevenind starile de oboseala cronica si epuizare intelectuala.
  • Psyllium este o planta din care se consuma doar invelisul semintei, datorita bogatiei de fibre alimentare solubile si insolubile, mucilagii si uleiuri pe care aceasta il contine. Au efect depurativ, emolient si calmant, constituind si un pansament al mucoasei intestinale.
  • Arborele de Caju (sau Acaju), pe numele sau stiintific Anacardium occidentale, ruda buna cu Arborele de fistic si de mango, a fost adus din America de Sud de catre exploratorii portughezi, iar de acolo s-a raspandit in toata lumea, mai exact in tarile cu temperaturi suficient de ridicate incat sa permita cultivarea sa la scara larga. Astazi gasim caju cu precadere in tarile cu clima tropicala, cei mai mari exportatori de caju fiind, in ordine, Nigeria, India si Coasta de Fildes.
  • Curmalele sunt fructe cu importante beneficii pentru organism datorita numeroaselor minerale pe care le contin: calciu, magneziu, zinc, fier, seleniu, potasiu.
  • Bautura vegetala din migdale bio este o alegere potrivita pentru inlocuirea laptelui de origine animala. Il puteti consuma ca atare in orice moment al zilei sau ca ingredient in diferite retete culinare.
  • Contin fibre, vitamine (E, B1, B3, B5, B6), acid folic, seleniu, magneziu, cupru, fier, calciu si grasimi sanatoase, nutrienti ce sintetizeaza celulele deteriorate din organism. Mentin sanatatea ochilor si a pielii, ajuta la regenerarea celulelor si regleaza digestia si tensiunea arteriala.
  • Arpacasul este grau decojit partial, fiind o sursa excelenta de fier, seleniu, acid nicotinic, tiamina si vitamina B6. Contine o cantitate insemnata de fibre si amidon. Il puteti folosi in ciorbe, chiftele sau budinci. Contine gluten din grau.
  • Cuburile din soia au o texturata si imbogatita cu fibre vegetale. Cuburile din soia, hidratate si fierte, se prepara asemenea carnii, ce o pot inlocui sanatos in orice reteta: tocanite, fripturi, ciorbe.