Mio-AAS 75mg, 30 comprimate, Polisano

Medicamente fara reteta

In stoc

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

17538198

Mio-AAS contine acid acetilsalicilic, care atunci cand este administrat in doze mici apartine unui grup de medicamente numit antitrombotice, antiagregante plachetare. Plachetele sunt celule mici prezente in sange, care participa la coagularea sangelui si sunt implicate in tromboza. Mio-AAS se utilizeaza pentru a reduce riscul formarii cheagurilor de sange si prin urmare pentru a preveni: infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale, problemele cardiovasculare la pacientii care sufera de angina pectorala stabila sau instabila.

Compozitie: Acid acetilsalicilic 75mg, StarCap 1500, Lactoza monohidrat, Opadry Clear 03K19229, Acryl Eze 93A18597, Citrat de trietil.

Mod de administrare:

Adulti

- Prevenirea infarctului miocardic: (75-160mg o data pe zi).

- Prevenirea accidentelor vasculare cerebrale: (75-325mg o data pe zi).

- Prevenirea problemelor cardiovasculare la pacientii care sufera de angina pectorala stabila sau instabila (un tip de durere in piept): (75-160mg) o data pe zi.

- Prevenirea formarii de cheaguri de sange dupa anumite tipuri de interventii chirurgicale pe inima: (75-160mg o data pe zi).

Varstnici

- Aceleasi doze ca la adulti. In general, acidul acetilsalicilic trebuie utilizat cu precautie la pacientii varstnici care sunt mai predispusi la evenimente adverse. Tratamentul trebuie reevaluat la intervale regulate.

Copii si adolescenti

- Acidul acetilsalicilic nu trebuie administrat la copii si adolescenti cu varsta sub 16 ani, decat la indicatia unui medic.

Administrare orala.

- Comprimatele trebuie inghitite intregi, cu suficient lichid (1/2 pahar cu apa). Comprimatele au un invelis gastrorezistent care previne efectele iritante asupra stomacului, si prin urmare nu trebuie divizate, sfaramate sau mestecate

Nu utilizati Mio-AAS daca:

- Sunteti alergic (hipersensibil) la acid acetilsalicilic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament, sunteti alergic la alti salicilati sau la medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

- Ati avut o criza de astm bronsic sau umflarea unor parti ale corpului, de exemplu fata, buze, gat sau limba (edem angioneurotic) dupa utilizarea de salicilati sau AINS.

- Aveti (in momentul de fata) sau ati avut ulcer la stomac sau intestinul subtire sau orice alt tip de sangerare, cum este accidentul vascular cerebral.

- Ati avut vreodata o problema cu sangele dumneavoastra, acesta necoaguland corespunzator.

- Aveti probleme severe cu ficatul sau rinichii.

- Sunteti in ultimele 3 luni de sarcina; nu trebuie sa utilizati doze mai mari de 100 mg pe zi.

- Luati un medicament numit metotrexat (de exemplu pentru cancer sau poliartrita reumatoida) in doze mai mari de 15mg pe saptamana.

Avertizari:

- Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Femeile gravide nu trebuie sa utilizeze acid acetilsalicilic in timpul sarcinii, daca nu le-a fost recomandat de medic. Nu trebuie sa luati Mio-AAS in ultimele 3 luni de sarcina, decat daca sunteti sfatuita de medicul dumneavoastra, iar doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 100 mg. Doze uzuale sau mari din acest medicament pe durata ultimei perioade de sarcina pot sa cauzeze complicatii grave la mama sau la copil. Femeile care alapteaza nu trebuie sa ia acid acetilsalicilic, decat daca sunt sfatuite de medic.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Mio-AAS nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

- Mio-AAS contine lactoza, daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Forma de prezentare: Cutie cu 30 comprimate

Data ultimei actualizari 08.04.2021