Medicamente fara reteta

Ibutop gel, 100g, Dolorgiet

Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
30,99 Lei

Pret / FL: 30,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Ibutop gel, 100g, Dolorgiet

7523121

Ce este Ibutop Gel si pentru ce se utilizeaza

Ibutop Gel este un antiinflamator nesteroidian de uz topic, pentru dureri articulare si musculare. Ibutop Gel este indicat in tratamentul local simptomatic sau adjuvant al:
- luxatiilor, entorselor, intinderilor de ligamente sau contuzii ale membrelor cauzate de traume directe (de exemplu, accidentele sportive);
- durerilor musculare de origine reumatica;
- afectiunilor articulare degenerative dureroase (artroze), afectiunilor reumatice inflamatorii ale articulatiilor si ale coloanei vertebrale, umflarea sau inflamarea tesuturilor moi din zona articulatiilor (de exemplu in cazul bursitelor, tendinitelor, inflamarea membranelor tendoanelor, ligamentelor si articulatiilor), anchilozarea umarului, dureri ale spatelui, lumbago.

Cum sa utilizati Ibutop Gel

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Daca nu v-a fost prescris altfel, doza uzuala este:

Ibutop Gel se aplica de 3–4 ori pe zi. In functie de marimea zonei dureroase afectate este necesara aplicarea pe piele a unei benzi de gel cu lungimea de 4–10 cm, care corespunde unei cantitati de 2–5 g gel (100–250 mg ibuprofen). Doza maxima zilnica poate sa ajunga pana la 20 g gel (corespunzatoare cu 1000 mg ibuprofen).

Copii si adolescenti
Ibutop Gel nu trebuie administrat copiilor si adolescentilor cu varsta sub 14 ani deoarece datele disponibile la aceasta grupa de varsta nu sunt suficiente.

Modul de administrare: numai pentru uz extern. A nu se inghiti!

Ibutop Gel se aplica intr-un strat subtire pe partea afectata a corpului si se maseaza usor. Patrunderea ingredientului activ in piele poate fi intensificata prin iontoforeza (o forma speciala de electroterapie). Ibutop Gel trebuie aplicat sub catod (polul negativ). Intensitatea curentului trebuie sa fie de 0,1–0,5 mA pe 5cm2 de suprafata de electrod, durata tratamentului fiind de pana la aproximativ 10 minute.

Durata tratamentului: Medicul dumneavoastra determina durata tratamentului. In majoritatea cazurilor este suficienta aplicarea gelului timp de 1–2 saptamani. Nu exista date disponibile privind aplicarea terapeutica care sa depaseasca aceasta perioada. Daca aveti impresia ca eficacitatea Ibutop Gel este prea puternica sau prea slaba, va rugam sa contactati medicul sau farmacistul.

Daca utilizati mai mult Ibutop Gel decat trebuie: in cazul depasirii dozei recomandate, gelul trebuie indepartat si suprafata respectiva spalata cu multa apa. In cazul aplicarii unei cantitati prea mari de Ibutop Gel, trebuie informat medicul. Nu se cunoaste un antidot specific.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse care pot sa apara la administrarea Ibutop:

Frecvente: reactii ale pielii ca inrosire a pielii, mancarimi, senzatie de arsura, modificare de culoare si aspect a pielii insotita de vezicule cu puroi si urticarie.

Mai putin frecvente: reactii de hipersensibilitate, respectiv reactii alergice obisnuite (dermatita de contact).

Foarte rare: reactii bronhospastice la pacientii predispusi la astfel de reactii.

Nu este exclus ca in cazul aplicarii pe zone extinse sau pe perioade indelungate de timp, Ibutop Gel sa provoace unele efecte secundare care sa afecteze un anumit organ sau intregul organism, ceea ce se poate intampla cu toate preparatele care contin ibuprofen.

Forma de prezentare: tub cu 100 g gel

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 08.11.2022