Ibalgin Express 200mg, 12 capsule, Sanofi

Medicamente fara reteta

Brand: SANOFI
In stoc
15,74 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7521136

Ce este Ibalgin Express si pentru ce se utilizeaza

Numele acestui medicament este Ibalgin Express 200 mg Ibalgin Express 400 mg. Substanta activa a medicamentului (cea care face acest medicament sa aiba efect) este Ibuprofenul. Aceasta apartine unui grup de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS ajuta prin modificarea raspunsului organismului la durere, inflamatie si febra. Ibalgin Express in forma de capsule cu un continut lichid se descompun cu usurinta in organism, substanta activa este mai repede absorbita in circulatia sanguina si astfel ajunge mai repede la locul durerii. Ibalgin Express este utilizat pentru ameliorarea durerilor de cap, migrenei, durerilor dentare, durerilor de spate, durerilor menstruale, durerilor musculare, starilor febrile si simptomelor de raceala si gripa.

Ibalgin Express 400 mg este recomandat pentru adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani (cu greutatea de 40 kg si peste). Datorita cantitatii de substanta activa continuta intr-o capsula, Ibalgin Express 200 mg este recomandat pentru adulti si copii cu varsta peste 6 ani (cu greutatea de 20 kg si peste).

Cum sa luati Ibalgin Express

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Acest medicament este indicat numai pentru utilizare pe termen scurt. Trebuie sa luati doza cea mai mica, pentru cea mai scurta durata necesara pentru ameliorarea simptomelor  dumneavoastra.

Adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste (cu greutatea de 40 kg si peste): luati una sau doua capsule de Ibalgin Express 200 mg / o capsula de Ibalgin Express 400 mg cu apa, de pana la trei ori pe zi, dupa cum este necesar.
Lasati un interval de cel putin 4 ore intre administrari. Nu luati mai mult de 6 capsule de Ibalgin Express 200 mg / 3 capsule de Ibalgin Express 400 mg in 24 de ore.

- Copii cu varsta peste 6 ani (cu greutatea cuprinsa intre 20 kg si 39 kg): pentru aceasta grupa de varsta este recomandat Ibalgin Express 200 mg. Doza maxima zilnica de ibuprofen este de 20-30 mg/kilogram corp, divizata in 3-4prize. La copiii cu varsta peste 6 ani (cu greutatea intre 20-39 kg), se administreaza o capsula de Ibalgin Express 200 mg;
- Copii cu greutatea intre 20-29 kg - pana la de 3 ori pe zi, dupa cum este necesar. Nu mai mult de 3 capsule (pana la 600 mg de ibuprofen) intr-un interval de 24 de ore. Lasati un interval de cel putin 8 ore intre administrari.
- Copii cu greutatea intre 30-39 kg - pana la de 4 ori pe zi dupa cum este necesar. Nu mai mult de 4 capsule (pana la 800 mg ibuprofen) intr-un interval de 24 de ore. Lasati un interval de cel putin 6 pana la 8 ore intre administrari.

Daca la adolescenti si la copii cu varsta peste 6 ani administrarea acestui medicament este necesara pentru mai mult de 3 zile, sau daca simptomele se agraveaza, trebuie sa va adresati unui medic.

Copii cu varsta sub 6 ani (cu greutatea sub 20 kg): Ibalgin Express 200 mg / Ibalgin Express 400 mg nu trebuie utilizate la copii cu greutatea sub 20 kg (cu varsta sub 6 ani) din cauza cantitatii de substanta activa continuta intr-o capsula.

Varstnici: la pacientii varstnici dozele sunt aceleasi ca si in cazul adultilor, dar este necesara precautie sporita.

Insuficienta hepatica sau renala: daca aveti functia rinichilor sau a ficatului diminuate, discutati intotdeauna cu medicul dumneavoastra inainte de a lua Ibalgin Express. Medicul dumneavoastra va va sfatui corespunzator.

Daca nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau dupa 4 zile de tratament pentru durere, sau 3 zile de tratament pentru durerile de cap din cadrul migrenei sau febra, sau daca apar simptome noi, adresati-va medicului sau farmacistului. Nu luati acest medicament pentru mai mult de 10 zile, decat daca medicul dumneavoastra v-a sfatuit astfel.

Daca luati mai mult IIbalgin Express decat trebuie: solicitati imediat asistenta medicala in caz de supradozaj sau de ingestie accidentala a capsulelor de catre un copil.

Daca uitati sa luati Ibalgin Express: daca ati uitat sa luati o doza, nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Intrerupeti utilizarea acestui medicament si solicitati imediat asistenta medicala la aparitia oricarei reactii de hipersensibilitate precum eruptie trecatoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor, urticarie, eruptie cu pete violacee, aparitia brusca a unor umflaturi in jurul ochilor, senzatie de greutate in piept cu dificultati la respiratie sau inghitire, in cazul accentuarii durerilor epigastrice sau in cazul sangerarii de la nivelul tractului digestiv (varsaturi cu sange sau scaune colorate in negru).

Reactiile adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane): dureri de cap, dureri abdominale, senzatie de rau (greata), indigestie, diferite eruptii pe piele, reactii de hipersensibilitate (de exemplu urticarie si mancarimi)
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane): stare de rau (varsaturi), diaree, constipatie, flatulenta.
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane): probleme in producerea de celule ale sangelui (primele semne sunt: febra, durere in gat, ulceratii superficiale la nivelul gurii, simptome asemanatoare gripei, epuizare, sangerare la nivelul nasului si pielii), inflamatia sterila a meningelui (in special la pacientii cu boli ale tesutului conjunctiv sau lupus eritematos sistemic), inflamarea, ulcerarea sau perforatia mucoasei tractului digestiv (scaune de culoare neagra si varsaturi cu sange), inflamatia gurii, incapacitatea rinichilor de a elimina deseurile (insuficienta renala acuta), prezenta de sange in urina si febra pot fi semne de leziuni ale rinichilor (necroza papilara), tulburari ale functiei ficatului, forme severe de reactii pe piele inclusiv eruptie trecatoare pe piele cu inrosire si aparitia de vezicule, reactii severe de hipersensibilitate (edem la nivelul fetei, limbii si laringelui, dispnee, tahicardie, tensiune arteriala mica, soc sever)
Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): afectare a auzului, insuficienta cardiaca, edeme, tensiune arteriala mare, agravarea afectiunilor deja existente ale intestinului (colita sau boala Crohn), insuficienta renala, dificultati la respiratie (predominant la pacientii cu astm bronsic), agravarea astmului bronsic.

Medicamentele care contin ibuprofen (sau unele dintre celelalte AINS) cum este Ibuprofen pot fi asociate cu un risc usor marit de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral.

Forma de prezentare: cutie cu 12 capsule moi

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 10.05.2022