Diclofenac gel 10 mg/ g, 50 g, Tis Farmaceutic

Medicamente fara reteta

In stoc
5,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Diclofenac gel 10 mg/ g, 50 g, Tis Farmaceutic

7503599

Ce este Diclofenac Tis si pentru ce se utilizeaza:

Diclofenac Tis contine ca substanta activa diclofenac care face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de uz local.

Este utilizat in tratamentul local simptomatic la adulti pentru reducerea durerii si inflamatiei:
- musculare sau osteoarticulare de origine reumatica;
- in cazul edemelor postoperatorii si posttraumatice (de exemplu entorse);
- musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme usoare ale tendoanelor, muschilor, ligamentelor etc.).

Cum sa utilizati Diclofenac Tis:

Utilizati intotdeauna Diclofenac Tis exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Diclofenac Tis este destinat administrarii pe piele.

Adulti:
Diclofenac Tis se administreaza de 3 - 4 ori pe zi la nivelul zonei afectate. Doza administrata la fiecare aplicare variaza in functie de suprafata zonei afectate, fiind de aproximativ 2 - 4 g gel
(corespunzator la aproximativ 5 - 10 cm gel). Pentru a realiza absorbtia gelului efectuati un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate. Dupa fiecare aplicare, spalati atent mainile (cu exceptia cazului cand gelul este utilizat pentru artroza localizata la nivelul degetelor).
Cu exceptia unor cazuri strict recomandate, in cazul traumatismelor de tesuturi moi sau reumatismului abarticular, gelul nu trebuie utilizat mai mult de 14 zile, iar in cazul durerilor din artrite, nu trebuie utilizat pe o perioada mai mare de 28 zile.
Daca dupa 5 zile de tratament nu observati ameliorarea manifestarilor sau acestea se agraveaza, trebuie sa va prezentati la medic care va reevalua tratamentul.

Utilizarea la copii si adolescenti:
Diclofenac Tis nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 14 ani, datorita lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea administrarii la acest grup de varsta. La adolescenti cu varsta de 14 ani si peste, in cazul in care simptomele se agraveaza, pacientul / parintii adolescentului este/sunt sfatuiti sa consulte medicul.

Daca ati utilizat mai mult Diclofenac Tis decat trebuie
In cazul administrarii Diclofenac Tis, este putin probabil sa apara supradozaj. Totusi, in acest caz, suprafata pe care s-a aplicat gelul trebuie spalata cu o cantitate mare de apa. In cazul ingestiei accidentale a unei cantitati de gel, cantitatea de diclofenac poate fi suficienta pentru a aparea manifestarile unui supradozaj (de exemplu 100 g gel contin 1000 mg diclofenac sodic); adresati- va imediat medicului dumneavoastra sau departamentului de primire urgente al celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa utilizati Diclofenac Tis
Daca ati uitat sa aplicati o doza, aplicati alta, imediat ce v-ati amintit. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Diclofenac Tis
Diclofenac Tis se utilizeaza numai la nevoie. Puteti opri tratamentul imediat ce va simtiti bine.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, Diclofenac Tis poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse frecvente: eruptii trecatoare pe piele; eczema; roseata; dermatita (inclusiv dermatita de contact).

Reactiile adverse rare: dermatita buloasa; manifestari alergice pe piele cu mancarime sau roseata localizata.

Reactiile adverse foarte rare: eruptii trecatoare pe piele insotite de vezicule cu puroi; reactii alergice pe piele; crize de astm bronsic in special la pacientii cu alergie la antiinflamatoare nesteroidiene; umflare a fetei, limbii, gatului; reactii de tip anafilactic; reactii de sensibilitate la lumina solara (nu va expuneti la soare in timp ce utilizati Diclofenac Tis).

Alte reactii adverse generale frecvente la antiinflamatoare nesteroidiene (de exemplu: digestive si renale) pot sa apara in caz de absorbtie crescuta a diclofenacului sodic prin piele, in urmatoarele situatii: cantitate mare de gel aplicata, suprafata larga de aplicare, prezenta a unor leziuni pe piele, durata lunga a tratamentului si utilizare de pansamente ocluzive.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionatǎ in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Forma de prezentare: tub cu 50 g gel

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 19.03.2021