Crema Aciclovir Tis 50mg/g, 15g, Tis Farmaceutic

Medicamente fara reteta

7,69 Lei
Stoc epuizat

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7526025

Crema Aciclovir Tis 50mg/g este un medicament OTC care are efecte benefice in tratamentul infectiilor cutanate initiale si recurente cu virus herpes simplex, incluzand herpesul genital si labial.

Compozitie: 100g crema contin aciclovir 5g si excipienti: vaselina, alcool cetilic, propilenglicol, ulei de parafina, polisorbat 80, dimeticona, p-hidroxibenzoat de metil, apa purificata.

Mod de administrare:

- Crema Aciclovir Tis 50mg/g se aplica pe leziunile cutanate de 5 ori pe zi, la interval de 4 ore, mai putin in timpul noptii.

- Tratamentul se incepe cat mai curand posibil dupa debutul infectiei, iar pentru episoadele recurente tratamentul trebuie sa inceapa, de preferat, in timpul perioadei prodromale sau la aparitia primelor leziuni.

- Tratamentul trebuie continuat timp de 5 zile. Daca dupa 5 zile nu apare ameliorare sau vindecare, durata tratamentulului poate fi crescuta cu inca 5 zile.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la aciclovir sau la oricare dintre excipienti.

Precautii:

- Nu se recomanda aplicarea cremei pe mucoasa bucala, vaginala sau conjunctivala.

- Trebuie acordata o atentie deosebita pentru a se evita contactul accidental cu ochii.

- Aciclovir Tis 50mg/g contine alcool cetilic care poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact).

- Aciclovir Tis 50mg/g contine p-hidroxibenzoat de metil care poate provoca reactii alergice (chiar intarziate).

- Aciclovir Tis 50mg/g contine si propilenglicol care poate provoca iritatie cutanata.

Avertizari:

- La pacientii imunodeprimati sever (de exemplu, pacientii cu SIDA, transplant de maduva osoasa) trebuie luata in considerare si administrarea orala de aciclovir. Acesti pacienti trebuie incurajati sa se adreseze medicului in legatura cu tratamentul oricarei infectii.

- Sarcina si alaptarea: tratamentul cu aciclovir crema trebuie efectuat numai daca beneficiul pentru mama depaseste riscul potential pentru fat. Exista date care arata ca aciclovirul se excreta in laptele matern dupa administrare orala. Aciclovirul trebuie administrat cu prudenta in perioada de alaptare.

- Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: nu exista date care sa sugereze ca aciclovirul influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de pastrare:

- A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

- A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective).

- A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

- Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Forma de prezentare: Tub de 15g

Data ultimei actualizari 27.03.2021