Frumusete (13)

 • Ceaiul de lavanda - beneficii, proprietati, contraindicatii

  Atunci cand vorbim de lavanda, primul lucru la care ne gandim de obicei este mirosul ei inconfundabil, atat de relaxant si de calmant, pe care il asociem adesea cu diverse produse cosmetice sau cu aromaterapia.  

  Dincolo de asta insa, cercetarile au aratat ca aceasta planta are numeroase beneficii pentru sanatatea noastra, indiferent de forma in care este folosita. Ceaiul de...

  Ceaiul de lavanda - beneficii, proprietati, contraindicatii
 • Ceramidele: Ce sunt si ce beneficii au pentru piele?

  Ceramidele fac parte dintr-o clasa de acizi grasi si se gasesc, in mod normal, in corpul nostru. Cele mai importante roluri ale ceramidelor sunt: protectia pielii si prevenirea pierderii apei. Detaliem, in acest articol, ce sunt ceramidele, care sunt beneficiile lor, cum pot fi folosite corect in ingrijirea tenului si care sunt cele mai bune produse in componenta carora intra.

  Ceramidele: Ce sunt si ce beneficii au pentru piele?
 • Tipuri de eczeme, cauze si remedii eficiente

  Eczemele nu sunt contagioase, ele se amelioreaza sau dispar odata cu inaintarea in varsta, dar este posibil ca afectiunea sa inregistreze recidive.

  In acest articol explicam care sunt tipurile cele mai des intalnite de eczeme, cum se manifesta acestea, care pot fi factorii declansatori, cum se trateaza si cum se pot preveni eczemele.

  Tipuri de eczeme, cauze si remedii eficiente
 • Iritatii ale pielii: tipuri, cauze, tratament, cosmetice recomandate

  Multi dintre noi ne-am confruntat de-a lungul timpului cu cel putin un tip de iritatie a pielii. In cele ce urmeaza, vom descoperi impreuna care ar putea fi posibilele motive pentru care acestea apar si cum le putem preveni.

  Iritatii ale pielii: tipuri, cauze, tratament, cosmetice recomandate
 • Sfaturi pentru ingrijirea tenului in sezonul rece

  Mai mult ca niciodata, iarna ai nevoie de un ajutor puternic si bland in acelasi timp. Vantul, zapada si aerul rece transforma tenul expus gradelor cu minus, care devine tern, obosit, predispus roselilor si senzatiei de fata uscata.

  Sfaturi pentru ingrijirea tenului in sezonul rece
 • Unghii fragile, exfoliate sau casante: Cauze si remedii

  Unghia este o lama semidura, de aproximativ 0,5 mm, usor convexa, lucioasa si neteda la vedere, de culoare roza, formata din straturi de cheratina (o proteina din care este format si parul).

  Unghii fragile, exfoliate sau casante: Cauze si remedii
 • Riduri: De ce apar, cum le previi si cum le estompezi

  Ridurile sunt linii, santuri si pliuri care se formeaza la nivelul pielii, odata cu inaintarea in varsta. Sunt vizibile mai ales in zona ochilor, gurii, gatului.

  Riduri: De ce apar, cum le previi si cum le estompezi
 • Ingrijirea tenului gras: Sfaturi pentru o piele perfecta

  Niciun machiaj nu poate inlocui, pe deplin, frumusetea si sanatatea unui ten proaspat si lipsit de imperfectiuni. Iata de ce, o strategie de ingrijire adaptata tipului de ten, in speta a celui gras, ajuta pielea sa isi recapete echilibrul estetic.

  Afla, in continuare, sfaturi dedicate ingrijirii tenului gras, ce pot aduce luminozitatea si vitalitatea pielii, cu mentiunea ca acestea trebuie...

  Ingrijirea tenului gras: Sfaturi pentru o piele perfecta